Espoon toinen perhekeskus avataan Niittykumpuun vuonna 2023

3.7.2022 22.00

Uusi Niittykummun perhekeskus kokoaa Matinkylän, Olarin, Tapiolan ja Espoonlahden alueiden lapsiperheiden palveluita samaan rakennukseen. Uuden perhekeskuksen rakennuksen perusparannuksessa panostetaan erityisesti tilojen toimivuuteen ja viihtyisyyteen. Perhekeskuksen tilat valmistuvat syksyksi 2023.

Tulevan Niittykummun perhekeskuksen tilat sijaitsevat osoitteessa Niittyportti 4 Länsiväylän ja Niittykummun metroaseman välissä. Perhekeskukseen on hyvät julkisen liikenteen yhteydet. Perhekeskukseen muuttaa Tapiolan neuvola, lasten kuntoutuspalvelut, perheneuvola, perhesosiaalityö, lastenpsykiatrinen yksikkö ja lastensuojelu.

Kyseessä on Espoon toinen perhekeskus. Ensimmäinen perhekeskus kokoaa jo Espoon keskuksen lapsiperheiden palvelut samaan rakennukseen. Niittykummun perhekeskuksesta tulee noin 190 henkilön työpaikka.

– ​​​​​​Perhekeskustoimintaa kehitetään koko Espoon ja Länsi-Uudenmaan alueella. Perhekeskukseen saamme nykyistä toimivammat työskentely- ja asiakastilat. Perheet voivat saada entistä kattavammin palveluita, kun taas henkilöstölle voimme tarjota paremmat tilat moniammatilliseen työskentelyyn, sanoo Espoon perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Mari Ahlström.

Niittykummun perhekeskuksen rakennus peruskorjataan ja sisääntuloon rakennetaan uusi moderni aulatila. Perhekeskuksen tilat sijat rakennuksen 2. kerroksessa. Tilat suunnitellaan ja toteutetaan vastaamaan perhepalveluiden tarpeisiin ja tukemaan ammattilaisten yhteistyötä. Perheet saavat tarvitsemansa palvelut matalalla kynnyksellä saman katon alta.

Kohteen kehittäjänä toimii HGR Property Partners Oy, jonka kanssa kiinteistöön on tehty 15 vuoden vuokrasopimus. Mukana suunnittelussa on arkkitehtitoimisto PES-Arkkitehdit Oy ja urakoitsijana toimii NCC. Tavoitteena on perhekeskuksen käyttöönotto syksyllä 2023.

– On hienoa päästä toteuttamaan perhekeskukseen lapsille, perheille ja työntekijöille viihtyisät ja turvalliset tilat. Tiloihin suunnitellaan erikokoisia vastaanotto- ja ryhmätyötiloja sekä valoisat yleiset tilat puutarhanäkymillä. Kohteen suunnittelussa hyödynnetään myös Espoon Keskuksen perhekeskuksesta saatuja kokemuksia, jotta lopputuloksena saadaan aikaiseksi parhaat mahdolliset tilat niiden käyttäjille, toteaa HGR Property Partners Oy:n kiinteistökehitysjohtaja Ilkka Mäkelä.

Lisätietoja:

Mari Ahlström
perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja, Espoon kaupunki
valmistelujohtaja, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue
p. 043 825 6658
mari.ahlstrom@espoo.fi

Ilkka Mäkelä
Kiinteistökehitysjohtaja, HGR Property Partners Oy
p. 045 352 9446
ilkka.makela@hgrpp.fi

Perhekeskus kokoaa saman katon alle lasten, nuorten ja perheiden palveluita. Ensi vuoden alusta sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut siirtyvät Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen järjestämisvastuulle. Lisätietoja perhekeskuksen palveluista löydät Espoon kaupungin sivuilta.

  • Perhekeskus
  • Neuvola