Startup-yritys kehittyy ongelman testaamisen kautta

3.6.2022 7.59Päivitetty: 6.6.2022 9.55

Usein ajatellaan, että startup tarkoittaa pelkästään yritystoimintaa aloittelevaa ja rahoitusta hakevaa yritystoimintamallia. Ratkaiseva ero perinteiseen liiketoimintamalliin verrattuna on kuitenkin toinen.

  • Perinteisessä yritystoiminnassa suunnitellaan liiketoimintamalli ja mietitään, millaiselle asiakaskunnalle tuotetta tai palvelua myydään. Toimintaa rahoitetaan liiketoiminnan tuotoilla.
  • Startup-toiminnassa lähdetään liikkeelle ongelman ratkaisun näkökulmasta. Tunnistettua ongelmaa pyöritellään, testataan ja mallia kehitetään pienin askelin eteenpäin niin kauan, että ongelman ratkaisun katsotaan johtavan kannattavaksi liiketoiminnaksi. Testauskierrokset ovat nopeita ja ongelmanasettelu voi niiden aikana muuttua radikaalisti.

BE-studiossa Kiuas-kiihdyttämön toimitusjohtaja Nea Harjanne kertoo vaihe vaiheelta mallista, jolla startup-ideaa kehitetään liiketoiminnaksi.

Tekijä: Business Espoo.

Harjanne painottaa, että startup-kehitystyössä edetään hyvin pienin askelin testaten ja tulosten pohjalta hypoteesia muuttaen jopa parikymmentä kierrostakin ennen kuin lähestytään ratkaisua. Yritystoiminnaksi asti päätyvän ongelmanasettelun pitää olla lähtökohdiltaan sellainen, että se on kipukohta mahdollisimman monelle ja sen ratkaisemisella on mahdollista synnyttää kannattavaa liiketoimintaa. Usein joudutaan toteamaan, että idea on validi, mutta jotain siitä puuttuu.

Startupeissa ongelman kiteyttämisen lisäksi tyypillisesti oman osaamisalueen tueksi etsitään yhteistyökumppaneita, jotka tuovat tarvittavaa osaamista tiimiin.

Business Espoo auttaa eteenpäin

Startupin perustamisessa kuten myös monissa muissa yritystoimintaa koskevissa asioissa Business Espoo -verkosto neuvoo maksutta espoolaisia yrittäjiä ja yrittäjäksi aikovia. Yhden luukun periaatteella Business Espoossa palvelevat Espoon kaupunki, Enter Espoo, Espoon Yrittäjät, Helsingin seudun kauppakamari, Omnia, Uudenmaan TE-toimisto ja YritysEspoo.

Ota yhteyttä Business Espoo -verkostoon:

Puh. 050 513 0321
S-posti: info@businessespoo.fi 
Osoite: Otakaari 5 A, 02150 Espoo

Kiinnostuitko: BE-studiossa lisää(ulkoinen linkki)

  • Yrittäjyys
  • Työllisyys