Nurmikot muuttumassa niityiksi ympäri kaupunkia

Julkaistu: 8.6.2022 9.22
Kukkia ja nurmikkoa.
NiittykukkiaKuva: ProAgria

Espoon kaupunki muuttaa nurmialueita niityiksi viidessä kohteessa kesän 2022 aikana. Näin lähiluonto muuttuu monimuotoisemmaksi ja samalla kasvien sekä eliöiden kirjo kasvaa.

Niittykohteissa nurmikko on ollut joko vähäisellä käytöllä, se on kasvanut huonosti epäedullisessa paikassa tai alueella on hyvä mahdollisuus kehittyä niityksi.

Uudet niittykohteet sijaitsevat Aspelininpuistossa, Matinniityssä, Träskändassa Järvenperäntien vierustoilla sekä Vanttilassa Vanhan Nissintie-Kaupunginpuutarhan rinteessä.  Kaupunki on pystyttänyt kohteisiin kyltit, joissa kerrotaan minkä vuoksi ennen nurmena hoidettu alue jätetään vähemmälle hoidolle kehittymään niityksi. Niittyjen yleisin hoitotapa on niittomurskaus 1-2 kertaa kasvukaudessa.

Kaupungin viheralueilla on merkitystä asukkaille ja paikallisille ekosysteemeille. Espoon niittyjen hoidossa tavoitteena on hoitaa niittyjä siten, että niiden ominaispiirteet vahvistuvat. Samalla kasvavalle asukasmäärälle mahdollistetaan monipuolinen virkistyskäyttö.

Koko Espoo