Neppersin tuetun asumisen yksikkö sulkee ovensa kesäkuun lopussa

Julkaistu: 16.6.2022 6.20Päivitetty: 16.6.2022 7.23

Pohjois-Espoossa sijaitseva Neppersin tuetun asumisen yksikkö lopettaa toimintansa. Neppersin asukkaat ovat muuttaneet jo kevään aikana muualle ja tilat tyhjenevät kokonaan kesäkuun aikana.

Neppersin tuetun asumisen yksikkö on tarjonnut päihteetöntä määräaikaista tukiasumista päihde- ja mielenterveysasiakkaille. Alun perin Neppers perustettiin 1970-luvulla eläkkeellä olevien päihdeongelmaisten huoltokodiksi. Neppersin tarjoaman palvelun kysyntä on viime vuosien aikana ollut heikohkoa ja yksikön tilojen kunto heikko, joten yksikön toiminnan päättäminen ja palvelun siirtäminen muihin mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden asumispalveluihin tuli ajankohtaiseksi.  

Myös jatkossa Espoon kaupungin tavoitteena on turvata ja vahvistaa päihde- ja mielenterveysasiakkaiden pysyvää asumista, asumisen edellytyksiä sekä selviytymistä ympäröivässä yhteiskunnassa. Espoo järjestää päihde- ja mielenterveysasiakkaille erilaisia asumispalveluja, kuten tuettua asumista, palveluasumista ja tehostettua palveluasumista sekä omana että ostettavana palvelutoimintana.