KulttuuriEspoo Helsinki Priden kumppaniksi

8.6.2022 9.00
KulttuuriEspoo logo and rainbow colors.

KulttuuriEspoo on Helsinki Priden virallinen kumppani vuonna 2022. Helsinki Pride on Suomen vaikuttavin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma, joka tuo ihmiset yhteen ja tekee tilaa sateenkaaren kaikille sävyille.

”Olen valtavan iloinen siitä, että voimme olla osaltamme viemässä espoolaista kulttuurielämää yhdenvertaisempaan ja inklusiivisempaan suuntaan”, sanoo kulttuurijohtaja Susanna Tommila.

Espoo-tarinan arvoissa ja toimintaperiaatteissa on määritelty, että Espoo on oikeudenmukainen. Tähän periaatteeseen myös kulttuuripalvelujen kumppanuus nojaa.

”Samalla on kuitenkin tunnustettava ääneen, että emme ole valmiita. Olemme tietoisia siitä, että meidän pitää vielä tehdä työtä sen eteen, että sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöt tuntisivat olonsa turvalliseksi kaikissa tiloissamme ja tapahtumissamme”, sanoo Tommila.

Osana Helsinki Pride -kumppanuusyhteistyötä kulttuuripalvelujen työntekijöitä koulutetaan monimuotoisuus- ja yhdenvertaisuusteemoista. Lisäksi kulttuurin tulosyksikkö tulee vuoden 2022 aikana ottamaan käyttöön turvallisemman tilan periaatteet.

Kulttuurin eri toimipisteet liputtavat sateenkaaren väreillä Pride-viikon aikana.

Kulttuurin tulosyksikköön kuuluvat KAMU Espoon kaupunginmuseo, kaupunginkirjasto, kaupunginorkesteri Tapiola Sinfonietta, tapahtuma- ja kulttuuripalvelut sekä kulttuurin edistämisen palvelut.

Seuraa KulttuuriEspoon Pride-viikon sisältöjä osoitteessa: kulttuuriespoo.fi

Helsinki Pride -sivut: pride.fi(ulkoinen linkki)