Kiinnitä helteellä huomiota sisätilojen viilennykseen sekä omaan ja läheisesi vointiin

29.6.2022 7.46

Helteet jatkuvat Espoossa ja koko Suomessa edelleen. Kuumasta säästä voi aiheutua terveyshaittoja kenelle tahansa, jos vaikutuksilta ei suojaudu riittävästi.

Huolehdi lähimmäisestäsi

Pidä päivittäin yhteyttä yksin eläviin sukulaisiin, ystäviin ja naapureihin, ja auta heitä tarvittaessa suojautumaan kuumuudelta. Apua saattavat tarvita erityisesti ikääntyneet, pitkäaikaissairauksista kärsivät tai ne, joiden toimintakyky on muuten heikentynyt. Lue lisää THL:n sivuilta(ulkoinen linkki).

Tunnista lämpösairauksien oireet ja toimi ohjeiden mukaisesti

Kuumuudesta sekä hikoilun seurauksena kehittyvästä neste- tai suolavajauksesta voi aiheutua eriasteisia lämpösairauksia. THL:n sivuilta löydät tietoa lämpösairauksien oireista sekä ohjeita niiden hoitoon.(ulkoinen linkki)

  • Terveysasema
  • Neuvola
  • Tukea arkeen