Varhaiskasvatuksen asiakasmaksuhyvitys lakon ajalta

23.5.2022 7.03

Espoon kaupunginhallitus on päättänyt, että varhaiskasvatuksen asiakkaat saavat hyvityksen asiakasmaksusta toukokuun alussa olleen lakon ajalta. Päiväkohtainen hyvitys annetaan niiltä päiviltä, kun varhaiskasvatusta ei ole pystytty järjestämään työtaistelutoimien vuoksi.

Lakon vuoksi varhaiskasvatusta ei järjestetty lainkaan 3.5.2022. Kyseinen päivä on kaikille maksuton. Lisäksi maksua ei peritä 4.-9.5.2022 väliseltä ajalta niiltä päiviltä, kun lapsi on ollut poissa varhaiskasvatuksesta lakon vuoksi.

Huoltajan ennen lakkoa ilmoittama lapsen säännöllinen, sairaudesta johtuva tai muu vastaava poissaolo ei oikeuta tähän erilliseen maksuhyvitykseen. Näiden osalta noudatetaan varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain mukaisia poissaolohyvityksiä.

Huoltajan ei erikseen tarvitse hakea hyvitystä, vaan maksuttomat päivät korvataan automaattisesti kesäkuun asiakasmaksulaskun yhteydessä.

Koko Espoo