Kulttuurikesästä nautitaan ulkona

23.5.2022 4.39Päivitetty: 2.8.2022 10.45
Lapsuus-yhtyeen jäsenet katsovat alaspäin.
Lapsuus + The Shrieks Espoon kulttuurikeskuksen Amfilla to 7.7.

Tapahtuma- ja kulttuuripalvelut järjestää unohtumattomia kokemuksia tanssin, livemusan, tee se itse -pajojen ja muun kulttuurintäyteisen kesäohjelman merkissä ympäri Espoota.

Kulttuuria ja urbaania mökkitunnelmaa Soukassa  

Hanikan kesätiistait tuovat Soukassa sijaitsevaan Hanikan virkistyskeskukseen kulttuuria ja urbaania mökkitunnelmaa tiistai-iltaisin 7.6.–9.8. klo 17–21. Viikoittain vaihtuvassa ohjelmassa nähdään muun muassa pihajoogaa, lavatansseja ja taidetyöpajoja. Maksuttoman ja kaikille avoimen ohjelman lisäksi keskuksen rantasauna ja grillikatos ovat kesätiistaisin kävijöiden vapaassa käytössä.  

Hanikan virkistyskeskus toivottaa Espoonlahdessa juhannusta viettävät tervetulleiksi myös perjantaina 24.6. Juhannusaattona virkistyskeskuksessa voi saunoa ja grillata omatoimisesti. 

Espoon kulttuurikeskuksen Amfilla ja Leppävaaran Viaporintorilla nautitaan ilmaiskonserteista läpi kesän

Espoon viihtyisin koko perheen kesäterassialue rakentuu Leppävaaraan, kauppakeskus Sellon Viaporintorille 1.6.–28.8. Terassikokonaisuuden 400-paikkaista aluetta ympäröi kahdeksan eri ravintolatoimijaa. Ravintolatarjonnan lisäksi kesäterassilla voi kokea eri kohderyhmille suunnattuja kulttuurielämyksiä: Espoo 50-juhlavuoden esiintymislavalla nähdään kesän aikana muun muassa monipuolisesti eri musiikkilajien edustajia sekä myös lapsille suunnattuja esityksiä. Kesä huipentuu Espoo-päivään ja juhlaviikkoon 22.–28.8. Ohjelmaa terassialueelle on rakennettu yhteistyössä Sellosalin kanssa ja tapahtumia on tukemassa myös Tapahtumien yhteisöllinen Espoo -kehitysohjelma. 

Lisätiedot: https://www.sello.fi/Viaporintori(ulkoinen linkki)  

Espoon kulttuurikeskus kutsuu nauttimaan kesästä kulttuuritapahtumien merkeissä ulkoilmanäyttämö Amfille. Kesä-elokuun aikana Amfilla nähdään runsaasti konsertteja, tanssia ja esittävää taidetta. Amfin ulkoilmalavalle nousevat mm. genrerajoja rikkova monipuolinen artisti Etta 3.6. sekä Suomen folkrocktaivaan nykyhetken kuumin yhtye Pekko Käppi & K:H:H:L 20.7. Kaikki esitykset ovat yleisölle maksuttomia. 

pe 3.6. klo 19 Amfi 
Etta 

Monipuolisuudellaan ihastuttava Etta julkaisi genrerajoja rikkovan debyyttialbuminsa Tyttö kesäkuussa 2021 ja se vakiinnutti hänen asemansa yhtenä tämän hetken mielenkiintoisimpana artistina. 
Kesto 1 h 

ke 15.6. klo 19 Amfi 
Ege Zulu 

Ylpeästi roihuvuorelainen, vuoden 2022 YleX Läpimurto -voittaja Ege Zulu pyrkii pirteällä musiikillaan välittämään positiivista energiaa ympärilleen. Artistin monipuolinen soundimaailma pohjautuu etenkin ranskalaiseen musiikkiin, ”Marseille-soundiin”, johon hän yhdistää taidokkaasti afropop- ja hiphop-tyylilajeja. 
Kesto 1 h 

to 23.6. klo 18 Amfi 
Luukas Oja + Bad Sauna 

Riehakas Luukas Oja tekee asioita sopivasti kieli poskessa. Teksteissään itseironinen bändi tarttuu ihmisen inhimillisyyteen kaikkine puolineen pilke silmäkulmassa.   
Kovalla rytinällä yhdeksi Suomen lupaavimmista uusista rockyhtyeistä nousseen Bad Saunan musiikissa yhdistyy perisuomalainen melankolisuus, amerikkalaisen vaihtoehtorockin energisyys, rempseän punkahtava “tee se itse” -asenne, ajoittainen ihana “hällä väliä” -meininki ja tietoisuus ympärillä olevasta maailmasta. 
Kesto 2 h

to 30.6. klo 19 Amfi 
Madboiali 

Madboiali, eli Alioune Dia, on tulevaisuuden tähti. Hänen musiikissa yhdistyvät koukuttavat melodiat, ajankohtaisimmat saundit ja tyylikäs toteutus. Omakustanteella miljoonia streameja kerännyt Madboiali julkaisi debyyttialbuminsa ”Mielentila” syyskuussa 2020. 
Kesto 1 h

ke 6.7. klo 19 Amfi 
Rosa Coste + jambo 

Suomalaisen R&B- ja soul-musiikin sanansaattaja Rosa Coste erottuu vahvoilla sanoituksillaan ja poikkeuksellisella soundillaan, mikä on raikas lisäys kotimaiseen musiikkikenttään. Rovaniemeltä kotoisin oleva artisti on toiminut musiikin parissa jo lapsesta saakka, kasvaen keskellä hip hop-, rock ja afrikkalaista rytmimusiikkia. 
jambo on Suomen Turusta ponnistanut, suomenkielistä rap-musiikkia tekevä artisti ja viihdyttäjä. jambon musiikissa on mukana ripaus funkia, koukuttavaa melodiaa kuin sanomaakin – sanomaa, jota ei pureskella kuulijalle valmiiksi. 
Kesto 1 h 40 min 

to 7.7. klo 18 Amfi 
Lapsuus + The Shrieks 

Lapsuus on epätoivoisen raivokas yhtye, jonka musiikissa kevyet pop-melodiat kannattelevat tekstejä ihmisenä ihmisten keskellä elämisestä. 

The Shrieks on älyttömän hieno helsinkiläinen punk’n’roll-bändi, joka saa helmat lepattamaan ja keesit keikkumaan. 
Räiskyvästä lavapresenssistään tunnettu orkesteri on riehaannuttanut yleisöä keikoillaan niin Suomessa kuin ulkomaillakin. 
Kesto 2 h 

ke 13.7. klo 19 Amfi 
Nelma U 

Oikealta nimeltään Alma Uimonen eli Nelma U on sekoitus internet-aikakauden outoutta ja perisuomalaista melankoliaa. Hän on musiikkidiggarien löytö ja yksi maan mielenkiintoisimmista nuorista artisteista. 
Kesto 1 h 

ke 20.7. klo 19 Amfi 
Pekko Käppi & K:H:H:L 

Pekko Käppi & K:H:H:L on tamperelainen, Suomen folkrocktaivaan nykyhetken kuumin ja kovaäänisin nelikkö. Yhtye perustettiin laulaja-lauluntekijä Pekko Käpin Rammat Jumalat levyn ilmestyttyä vuonna 2013. Sittemmin yhtye on tehnyt neljä levyä, saaneet moisista kiitosta sekä kiertäneet planeettaamme ristiin rastiin. Keikka tapahtuu isommalla kokoonpanolla, jossa normaalin K:H:H:L-bändin lisäksi Jussi Jaakonaho, Laura Moisio ja Kielo Kärkkäinen. 
Kesto 1 h 

to 28.7. klo 19 Amfi 
Turisti 

Virheetön flow, koukuttavat kertsit, älytön tyyli ja lähes täydellinen live-esiintyminen. Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään, sillä kyseessä on täysin omassa sarjassaan painiva artisti. Lavalle noustessaan Turisti ei ainoastaan räppää. Hän tanssii, laulaa, näyttelee ja tarjoaa yleisölle todellista teatteria. Tätä et halua missata. 
Kesto 1 h 

la 6.8. klo 19 Amfi
Xantone Blacq

Xantone Blacq (Amy Winehouse, Paul Jackson, Emelie Sande, Michael Urbaniak) on lontoolainen laulaja, säveltäjä ja pianisti, jonka monipuolinen ura on vienyt häntä ympäri maailmaa jo 20 vuotta. Xantone ja rumpali Kari Paavola ovat koonneet yhtyeen, jossa heidän lisäkseen soittavat kitaristi Aki Haarala ja basisti Heikki Laine.
Kesto 1 h 30 min  

Espoo tanssii pitkin kesää 
- Kaupunkitansseissa ei onneksi tarvitse ennakkoilmoittautumista tai aiempaa tanssitaitoa, ja parikin löytyy yleensä paikan päältä!  

Kaupunkitanssit on pääkaupunkiseudulla toteutuva opetuskonsepti, jossa tarjotaan kesäisin maksutonta paritanssiopetusta toreilla, aukioilla ja puistoissa. Opetuksesta vastaavat Tanssiteatteri Tsuumin koulutetut tanssinopettajat. Tanssit järjestetään säävarauksella. 

Kaupunkitanssit Leppävaarassa Sellosalin edustalla Soittoniekanaukiolla maanantaisin klo 19–19.45: 
ma 6.6. fusku 
ma 13.6. tango 
ma 20.6. cha-cha 
ma 25.7. valssi 
ma 1.8. bugg 
ma 15.8. foksi 
ma 22.8. samba   

Kaupunkitassit Tapiolassa Espoon kulttuurikeskuksen ulkoilmanäyttämö Amfilla tiistaisin klo 19.00-19.45 
ti 7.6. samba 
ti 14.6. valssi 
ti 21.6. foksi 
ti 28.6. cha-cha 
ti 2.8. humppa 
ti 9.8. jenkka 
ti 16.8. fusku 
ti 23.8. tango 

Amfilla pyörähdellään iltapäivätanssit kahtena tiistaina 19. ja 26.7. klo 15 alkaen ammattimuusikoista koostuvan Kapteenit-yhtyeen säestyksellä.

Tee se itse -kesä: Lasten kulttuurikeskus Auroran pajat kaikille hyväntuulisille!

Auroran Kesäpiha -kesätuulella kutsuu jälleen seikkailuun Järvenperässä (Järvenperäntie 1-3). Luvassa on ihmeellistä taikaa, ja piha täynnä taidetta - itse tehtynä!  

Kesäillan värikylvyt klo 18-18.45 - ohjaaja Jenni Vilander  

To 9.6. vauvat 4-12 kk  LOPPUUNMYYTY
To 16.6. taaperot 1,5-3v  LOPPUUNMYYTY
To 7.7. vauvat 4-12kk  LOPPUUNMYYTY
To 4.8. vauvat 4-12kk  

Vauvojen luontokylpy - ohjaus Raakkel Silvennoinen
Ti 30.8. klo 9.30-10.15/ 4-18 kk
Liput: 10 € Espoon verkkokauppa  (ulkoinen linkki)

ke 1.6.- to 23.6. Kesäpihan taidespektaakkeli  

Kesäkuussa Auroran kesäpihalla järjestetään ympäristö- ja yhteisötaiteen työpajoja lapsille ja lapsenmielisille! Työpajoissa taiteillaan, seikkaillaan kesäpihalla ja mietitään hauskasti omaa suhdetta ympäristöön yhdessä muiden kanssa.
Pajat pihamaalla ke 1.6.- to 23.6. klo 10-13 tiistaisin, torstaisin ja keskiviikkoisin. Vapaa pääsy.

Viikko 1: Minä & ympäristö: ympäristötaiteen työpajat
Tällä viikolla tutkitaan toiminnallisuuden ja aistien avulla omaa suhdetta ympäristöön.

Ke 1.6. Aistit hereille!
Keskiviikkona kierrellään ja tutustutaan Auroran pihaympäristöön. Miten ympäristöä voi aistia? Miten aistit vaikuttavat kokemukseen ympäristöstä? Etsitään kiinnostavia luonnon materiaaleja, jotka kuvitetaan kuivapastelliliiduilla vain tunto-, kuulo- ja hajuaistia apuna käyttäen.

To 2.6. Metsän kiviasukit
Perjantaina tehdään metsän kiviasukkeja ympäristön kivistä! Voit ottaa oman kiven mukaasi tai käyttää Auroran pihan kiviä.

Viikko 2: Meidän maisema: yhteisötaiteen työpajat

Tällä viikolla tutkitaan paikkoja ja maisemia yhdessä muiden kanssa.

Ti 7.6. (ei pajaa)
Ke 8.6. Maisemalaatikko
To 9.6. Yhteismaalaus
Pe 10.6. Ympäristön ehdoilla
Perjantaina muutetaan Auroran piha maataideteokseksi. Miten taideteos vaikuttaa ympäristöönsä? Entä miten ympäristö vaikuttaa taideteokseen? Teoksissa hyödynnetään pihan omia materiaaleja, mutta voit ottaa mukaasi esimerkiksi matkalta poimittuja luonnonmateriaaleja!

Viikko 3: Maalauskarkelot: kokeilevat maalaustyöpajat
Tällä viikolla irrotellaan eri maalaustekniikoilla.

Ti 14.6. Sokerimaalaus
Ke 15.6. Narumaalaus
To 16.6. Toivemaalaus

Viikko 4: Taidetta, ääniä ja valoja: tilataiteen työpajat
Tällä viikolla rakennetaan tilataidetta Auroran pihan näyttelytiloihin. Loppuhuipennuksena on Auroran pihan taidenäyttely, jossa päästään näkemään työpajoissa syntyneitä taideteoksia.

Ti 21.6. Asetelma lasipurkkiin
Ke 22.6. Luonto-mobile
To 23.6. Gallerian pystytys

Työpajojen suunnittelu ja toteutus: taidetoiminnan ohjaaja, kesätyöntekijä Ella Haavisto

Taideviikot: 

ti –pe 28.6.–1.7. klo 10-13 Taideviikko: Seikkailutaidekoulu Eväsretkimaja 
Työpajassa rakennetaan yhdessä eväsretkimaja. Pääset harjoittelemaan naulaamista, solmimista, sahaamista ja muita majanrakennustaitoja. Maja suunnitellaan yhdessä täydelliseksi kaupunkiretkeilijän levähdys- ja välipalapaikaksi Auroran pihalle. Työpajaviikko huipentuu eväsretkijuhlaan majassa. Pakkaa vaikka pillimehu mukaan! Vapaa pääsy

ti –pe 5.–8.7.  klo 10-13 Taideviikko: Ihmesatua & kumman totta
Maalataan yhdessä auringon kanssa, kasvetaan jättisuuriksi, kutistutaan minimineiksi ja löydetään salainen reitti hullunkurisille puutarhajuhlille.  Vapaa pääsy.

 ti-to 12.–14.7. klo 10-14 Taideviikko: Soihtupuun Taikametsä
Soihtupuun taideviikolla tutkitaan taikapaperia, muotoillaan savesta mörrimöykkyjä ja harjoitellaan animaation tekemistä. Mukaan tarvitaan ripaus uteliaisuutta, hippunen hyvää mieltä sekä hatullinen tekemisen riemua. Vapaa pääsy. 

Omatoimipolku: 
pe 1.7.- ma 1.8. Runoropinoita: Runosäveliä
Kesäiset tuulikellot soittavat runosäveliä! Etsi tuulikellot Auroran pihapiiristä ja vietä rentouttava runohetki. Nappaa mielen pohjalle mukaan perhosen siiven sipaisuja, auringonsäteiden hipaisuja ja kesäsateen pehmeitä pisaroita.  Löydä mitoittain mitaleja ja tassuttele kesänurmikolla. Ole ihan kesätuulella!

Esitys:
ke 13.7. klo 18 Company Kate & Pasi: Rafla
Nykysirkusta. Soveltuu koko perheelle. Kesto 30 min.

Auroran kesäkiertue x Espoo 50  
Viima – mistäs nyt tuulee?  

Kaksi intohimoista ja innokasta tuulentutkijaa, Vimma ja Vaime, haluavat tallentaa tuulikoneeseensa erilaisia boforeita, tuulia, viimoja ja tuiskuja. Tuulien nappaaminen on haasteellista työtä ja se vaatii tutkijoiden oveluutta, nerokasta yhteistyötä, akrobaattista ketteryyttä sekä pitkiä hermoja. Sirkus- ja teatteriesitys on lastenkulttuurikeskusten myöntämän ITU-palkinnon voittaja 2022.  

Ma 13.6. klo 10  | Olarin asukaspuisto  
Ti 14.6. klo 10 & 18  | Lasten kulttuurikeskus Aurora  
Ke 15.6. klo 10 | Soukan asukaspuisto  
Ke 15.6. klo 13  | Kivenlahden asukaspuisto  
To 16.6. klo 10 | Hiirisuon asukaspuisto  
To 16.6. klo 15  | Viherkallion asukaspuisto  
Pe 17.6. klo 10 | Suvelan asukaspuisto  

Esiintyjät: Emma Virta ja Mika Formunen  
Sävellys, äänisuunnittelu: Tatu Kantomaa  
Skenografia ja tarpeiston valmistus: Jose Salo, Mika Formunen, Emma Virta  
Konsepti: Annu Nietula, Emma Virta  
Kuvaaja: Tatu Kantomaa  
Tuotanto: Piste Kollektiivi  

3–10-vuotiaille  
Kesto 40 min  
Sanaton, sävelletty  
Vapaa pääsy  

Järj. Lasten kulttuurikeskus Aurora ja Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut Espoonlahdessa  
Kiertue juhlistaa Espoo 50 vuotta kaupunkina -juhlavuotta.  

Aikahyppy WeeGeen takapihalla

Koe jännittävä aikamatka Futuro-talossa WeeGeen takapihalla! Arkkitehti Matti Suurosen (1933–2013) Futuro on suunnittelema ellipsin muotoinen muovitalo, jossa kiteytyvät 1960-luvun lopun avaruusajan arkkitehtuurin ja designin kokeelliset muodot, uudet materiaalit ja optimistiset ideat.

Avoinna 11.9. saakka ti, la ja su klo 11–17 ja ke–pe klo 11–19. Vapaa pääsy perjantaisin klo 17–19.

Sadepäivän vinkki: Vietä päivä WeeGeen museoiden näyttelyissä! Samalla lipulla vierailet Futuron lisäksi EMMA – Espoon modernin taiteen museossa(ulkoinen linkki) ja KAMU Espoon kaupunginmuseossa.  

Näyttelykeskus WeeGee