Tulevien ekaluokkalaisten koulupaikkapäätökset viivästyvät aikataulusta

Julkaistu: 25.4.2022 11.13Päivitetty: 29.4.2022 13.07
Kolme pientä oppilasta juoksevat koulun pihalla reput selässä.
Kuva: Olli Häkämies

Kasvun ja oppimisen lautakunta jätti kokouksessaan 20.4.2022 koulutulokkaiden sijoittelun pöydälle Tapiolan alueen ja erityisopetuksen osalta. Lautakunta käsittelee asian uudelleen seuraavassa kokouksessaan 4.5.2022. Tästä johtuen kaikki koulupaikkapäätökset viivästyvät annetusta aikataulusta.

Viivästyminen koskee suomenkielisen perusopetuksen lähikoulupäätöksiä, erityisen tuen päätöksiä sekä painotetun opetuksen ja valmistavan opetuksen päätöksiä, jotka oli tarkoitus julkaista 27.4.  

Päätökset lähetetään ja julkaistaan uuden aikataulun mukaan tiistaina 10.5.2022. Toissijaiseen kouluun hakemisen päivämäärät ovat nyt 23.5., 10.6. ja 1.8. Lisätietoa hauista löydät kouluun hakemisen sivulta.  

Koulupaikkapäätös toimitetaan vain hakulomakkeella valitulla tavalla joko sähköisesti Wilmassa tai postitse. Sähköisen päätöksen voi lukea 10.5. Wilman selainversiossa Hakemukset ja päätökset -välilehdeltä. Päätökset eivät näy Wilman mobiilisovelluksessa.  

Paperinen päätös saapuu postitse viikolla 20. Erityisen tuen päätös postitetaan aina. Päätös postitetaan myös, jos ekaluokalle ilmoittautuminen on tehty hakuajan päätyttyä. 

Tieto viivästymisestä lähetetään myös Wilman kautta niille huoltajille, jotka ovat jo luoneet tunnukset palveluun. 

Koulukuljetusten ja iltapäivätoiminnan hakuajat

Koulukuljetusten hakuaikaa pidennetään 30.5. asti. Huoltaja voi toimittaa kuljetushakemuksen liitteineen, vaikka lapsen koulupaikka ei ole tiedossa. Tieto koulupaikasta huomioidaan kuljetushakemuksen käsittelyn yhteydessä. 

Perusopetuksen iltapäivätoiminnan haku päättyy 16.5., ja päätös julkaistaan hakuvaiheessa valitulla tavalla joko Wilmassa tai postitse. Koulupaikan ei tarvitse olla tiedossa toimintaan hakiessa, sillä toiminta toteutetaan lapsen koulussa. 

 

Päivitys 29.4.2022: Ekaluokkalaisten koulupaikkapäätökset julkaistaan 2.5. alkaen

  • Kasvatus ja opetus
  • Esiopetus
  • Perusopetus