Maskisuosituksesta luovutaan opetuksessa ja varhaiskasvatuksessa

21.4.2022 12.26Päivitetty: 26.4.2022 6.12
Nuoria kahvilan pöydän ääressä istumassa ja juomassa virvokkeita.
Kuva: ELIDO Oy

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi 20.4.2022, että oppilaiden maskien käytöstä luovutaan perusopetuksessa ja toisella asteella. Maskeista luovutaan Espoossa myös varhaiskasvatuksessa. Maskeja voi halutessaan edelleen käyttää, ja kaupunki tarjoaa maskit oppilaille ja opiskelijoille sekä henkilökunnalle jatkossakin.

Koronakoordinaatioryhmän tiedotteessa linjataan erityistilanteet, joissa maskia on edelleen hyvä käyttää. Maskin käyttöä suositellaan edelleen erityisesti niille yli 12-vuotiaille, jotka tietävät altistuneensa koronavirukselle. 

Varhaiskasvatuksessa, kouluissa ja oppilaitoksissa huolehditaan edelleen terveysturvallisuudesta ja hyvästä hygieniasta. 

  • Perusopetus
  • Lukiokoulutus
  • Varhaiskasvatus