Kevytyrittäjyys on joustava ja helppo tapa kokeilla yrittäjyyttä

Julkaistu: 20.4.2022 9.44

Kevytyrittäjyys-sana tulee nyt vastaan monessa paikassa. Mitä se oikeastaan tarkoittaa?

  • Kevytyrittäjyydellä tarkoitetaan toimintamallia, jossa henkilö käyttää laskutuspalveluyrityksen palveluita laskuttaakseen tehdystä työstään.
  • Tässä mallissa omaa yritystä ei tarvitse perustaa, eikä Y-tunnusta tarvitse hankkia.
  • Myös kirjanpidon voi antaa laskutuspalveluyrityksen hoidettavaksi.
  • Kevytyrittäjä maksaa palvelumaksuja laskutuksen mukaan, eikä kiinteitä maksuja ole. Maksuja tulee ainoastaan silloin, kun kevytyrittäjä laskuttaa asiakasta.

Kevytyrittäjyys on siis joustava ja helppo tapa harjoittaa pienimuotoista yritystoimintaa. Se sopii erityisesti henkilölle, joka aloittaa sivutoimisen yrittäjyyden esimerkiksi päätyönsä tai opiskelunsa ohella. Kevytyrittäjyys sopii myös liikeideaansa testaavalle henkilölle, joka on vielä epävarma, ryhtyykö yrittäjäksi vai ei. Pääasiassa kevytyrittäjyys sopii palvelujen myymiseen.

Kiinnostuitko kevytyrittäjyydestä? Katso BE-studio, missä kerrotaan myös kevytyrittämiseen liittyvästä verotuksesta, rahoituksesta ja kevytyrittäjän työttömyysturvasta.

Tekijä: Business Espoo.

Kysymyksissäsi kevytyrittäjyydestä voit ottaa yhteyttä Business Espoo -verkostoon, johon kuuluvat Espoon kaupunki, Enter Espoo, Espoon Yrittäjät, Helsingin seudun kauppakamari, Omnia, Uudenmaan TE-toimisto ja YritysEspoo. Business Espoo -verkosto palvelee yhden luukun periaatteella espoolaisia yrittäjiä ja yrittäjiksi aikovia maksutta kaikissa yrittämiseen liittyvissä asioissa.

Business Espoo -verkostoon saat yhteyden:

Puh. 050 513 0321
S-posti: info@businessespoo.fi 
Osoite: Otakaari 5 A, 02150 Espoo

  • Yrittäjyys
  • Työllisyys