Upeita esittävän taiteen vierailuja Sellosalin loppukeväässä

30.3.2022 8.21Päivitetty: 30.3.2022 10.33
Kinetic Orchestra -nykytanssiryhmän tanssijoita, kolme mustapukuista tanssijaa maassa, yksi tanssija heittäytyy selin heidän päälleen.
Kuva: Mikael Ahlfors

Sellosalissa koetaan lähikuukausina upeita iltoja esittävän taiteen parissa. Huhtikuun lopussa tanssin päivän aattona Sellosalissa vierailee helsinkiläinen nykytanssiryhmä Kinetic Orchestra Mistakes-teoksellaan. Esityksessä viiden tanssijan huima liikkeen taituruus ja kolmen live-muusikon revittelevä soundi yhdistyvät absurdin humoristiseen ideaan yllättäen kokijansa räjähtävän energisellä mutta lempeällä otteellaan.

Vuoden teatteriteko 2021 -palkinnon saanut Punch Up! – Resistance & Glitter vierailee ensimmäistä kertaa Espoossa lauantaina 7.5. Punch Up! on säkenöivä, anteeksipyytelemätön ja häpeilemättömän queer varieteeshow, joka tuo saman katon alle dragin, burleskin ja stand up -komiikan tämän hetken kiinnostavimmat ja terävimmät tekijät. Jokainen ilta on uniikki kokonaisuus täynnä genre-, taide- ja sukupuolirajoja rikkovia, vedet kielelle nostattavia esiintyjiä ja esityksiä.

Tällä hetkellä loppuunmyydyille saleille KokoTeatterissa pyörivä Jani Toivolan Rakkaudesta vierailee Sellosalissa kesäkuun alussa. Rakkaudesta on näyttelijänä ja kirjailijana tunnetun Toivolan omakohtainen, koskettava ja humoristinen sooloesitys elämän jättämistä jäljistä, vanhemmuudesta sekä rakkaudesta, jolla ei ole sääntöjä. Teatteria, nykytanssia ja videotaidetta yhdistävä esitys pohjaa Toivolan keväällä 2021 ilmestyneeseen samannimiseen kirjaan.

Kevätkauden päätteeksi istutaan viettämään intiimiä iltaa rakastetun näyttelijälegenda Seela Sellan kanssa. Ihan Seelana on haastattelun muotoon rakennettu, Seela Sellan elämään keskittyvä teatteritapahtuma. Paitsi työstä, puhutaan myös Seelan lapsuudesta, opiskelusta ja avioliitosta. Kaiken kaikkiaan katsojilla on tilaisuus nähdä ja kuulla, miten tavallisesta pienestä Seela Virtasesta varttui teatteritaiteen kunniatohtori Seela Sella.

 

  • Sellosali
Leppävaara