Alueellisissa vanhempainilloissa keskitytään nuorten mielen hyvinvointiin ja sen tukemiseen

29.3.2022 11.48Päivitetty: 5.4.2022 8.57
Kolme opiskelijaa kävelevät koulun käytävällä reput selässä
Kuva: Taru Turpeinen

Espoon alueelliset vanhempainillat nuorten huoltajille järjestetään etätilaisuuksina 5.–13.4. Tapahtumien aiheena on nuorten mielen hyvinvointi ja sen tukeminen.

Espoonlahden, Leppävaaran, Matinkylä-Olarin ja Tapiolan sekä Keski- ja Pohjois-Espoon alueellisissa vanhempainilloissa kuullaan asiantuntijoiden puheenvuoroja ja ajatuksia siitä, miten alueen nuoret voivat ja miten heidän mielen hyvinvointiaan voidaan yhdessä tukea. Tapahtumissa toivotaan myös huoltajien kommentteja, kysymyksiä ja toiveita aiheeseen liittyen.

Tilaisuudet järjestetään Teamsin välityksellä, eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Puheenvuorot kuullaan suomeksi, mutta kaikkien tilaisuuksien aikana järjestetään simultaanitulkkaus arabian, englannin, somalin ja venäjän kielillä. Tarkemmat tiedot ja osallistumislinkit löydät tämän uutisen lopusta.

Mielen hyvinvointi rakentuu monista tekijöistä

Vanhempainilloissa muun muassa esitellään aluekohtaisia Kouluterveyskyselyn tuloksia sekä kuullaan esittelyt palveluja ja harrastustoimintaa alueella järjestäviltä tahoilta. Kutsu aluekohtaiseen vanhempainiltaan ja illan tarkempi ohjelma on viestitty huoltajille Wilma-tiedotteena. Tapahtumat on suunnattu yläkouluikäisten oppilaiden ja toisen asteen opiskelijoiden huoltajille.

– Nuori tarvitsee yhteisön, johon kuulua, sekä luotettavia aikuisia ympärilleen. Hyvinvointi muodostuu toki monista asioista, mutta yksin ei pärjää kukaan. Harrastusporukan ja kodin lisäksi koulu on tärkeä yhteisö, johon jokaisen lapsen ja nuoren pitäisi olla hyvä tulla”, toteaa kasvun ja oppimisen toimialajohtaja Harri Rinta-aho.

Tervetuloa alueesi vanhempainiltaan!

Espoonlahden alueen vanhempainilta järjestetään tiistaina 5.4. klo 18–20. Liity Teams-tapahtumaan tästä linkistä(ulkoinen linkki, avautuu uuteen ikkunaan). Simultaanitulkkaus arabian, englannin, somalin ja venäjän kielillä järjestetään Mainingin koululla (Maininkitie 23).

Keski- ja Pohjois-Espoon alueen vanhempainilta järjestetään keskiviikkona 6.4. klo 18–20. Liity Teams-tapahtumaan tästä linkistä(ulkoinen linkki, avautuu uuteen ikkunaan). Simultaanitulkkaus arabian, englannin, somalin ja venäjän kielillä järjestetään Lagstads skolan tiloissa (Espoonkatu 7).

Matinkylä-Olarin ja Tapiolan alueen vanhempainilta järjestetään tiistaina 12.4. klo 18–20. Liity Teams-tapahtumaan tästä linkistä(ulkoinen linkki, avautuu uuteen ikkunaan). Simultaanitulkkaus arabian, englannin, somalin ja venäjän kielillä järjestetään Westendinpuiston koululla (Hiiralantie 6).

Leppävaaran alueen vanhempainilta järjestetään keskiviikkona 13.4. klo 18–20. Liity Teams-tapahtumaan tästä linkistä(ulkoinen linkki, avautuu uuteen ikkunaan). Simultaanitulkkaus arabian, englannin, somalin ja venäjän kielillä järjestetään Kilonpuiston koululla (Kilonpuisto 5).

Tilaisuuksia ei tallenneta.

Ohjeet live-tapahtumaan osallistumiseen Teamsissa löytyvät Microsoftin verkkosivuilta(ulkoinen linkki, avautuu uuteen ikkunaan). Tilaisuuteen voi osallistua tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella joko selaimessa tai Teams-sovelluksen kautta. Osallistuminen ei vaadi rekisteröitymistä tai sisään kirjautumista.

  • Kasvatus ja opetus
  • Perusopetus
  • Lukiokoulutus
Koko Espoo