Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen luottamuspaikkaneuvottelut käyty - Kokoomukselle aluevaltuuston ja aluehallituksen puheenjohtajuus

31.1.2022 14.51Päivitetty: 1.2.2022 6.39
Kartta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueesta.

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuustoon valtuutettuja saaneet ryhmät neuvottelivat toimielinten paikkajaosta maanantaina 31.1.2022. Neuvottelut käytiin aluevaltuuston suurimman ryhmän, kokoomuksen johdolla. Puheenjohtajana toimi Uudenmaan Kokoomuksen toiminnanjohtaja Janne Pesonen.

Neuvotteluissa päästiin neuvottelutulokseen jokaisen toimielimen osalta. Samalla varmistettiin tasa-arvolain määrittelemä sukupuolijakauma toimielimittäin. Aluevaltuusto päättää toimielinten kokoonpanoista maaliskuussa ensimmäisessä kokouksessaan 7.3.2022.

Neuvoteltu paikkajako

Aluevaltuuston puheenjohtajan paikan sai kokoomus, 1. varapuheenjohtajan paikan vihreät, 2. varapuheenjohtajan paikan kokoomus ja 3. varapuheenjohtajan paikan jakavat kokoomus ja sosialidemokraatit.

Aluehallituksen puheenjohtajan paikan sai kokoomus, 1. varapuheenjohtajan paikan sosialidemokraatit ja 2. varapuheenjohtajan paikan Suomen ruotsalainen kansanpuolue. Aluehallituksen muut jäsenen paikat menivät kokoomukselle (5), sosialidemokraateille (2), Suomen ruotsalaiselle kansanpuolueelle (2), vihreille (2), perussuomalaisille (1), vasemmistoliitolle (1) ja yhden paikan jakavat kokoomus ja keskusta.

Kokoomus sai puheenjohtajuudet myös tarkastuslautakunnasta, aluevaalilautakunnasta, palvelu- ja resurssilautakunnasta sekä valmius- ja turvallisuuslautakunnasta.

Sosialidemokraatit saivat puheenjohtajuuden aluehallituksen yksilöasioiden jaostosta sekä tulevaisuus- ja kehittämislautakunnasta.

Suomen ruotsalainen kansanpuolue sai puheenjohtajuuden kansalliskielilautakunnasta.

Korjaus 1.2.2022: Lisätty vasemmistoliiton paikka aluehallituksessa.

Muuta aiheesta:

  • Hyvinvointialue