Espoon uimahallit ja sisäliikuntapaikat avautuvat 1.2. alkaen, kulttuurin ja liikunnan pienimuotoiset tapahtumat mahdollisia

Julkaistu: 31.1.2022 13.37Päivitetty: 2.2.2022 12.06

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt, että liikunta-, virkistys- ja harrastustilojen sulku päättyy ja tilat voidaan avata 1.2. alkaen. Tiistaista alkaen myös enintään 50 hengen yleisötilaisuudet ovat sisätiloissa sallittuja, mikäli tapahtumassa on merkityt istumapaikat. Ulkona järjestettäviin tapahtumiin ei kohdistu henkilömäärärajoituksia. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän 1.2. päätöksen myötä koronapassia ei toistaiseksi edellytetä kaupungin liikunta- ja kulttuuritiloissa, yleisötilaisuuksissa tai harrastustoiminnassa.

Kulttuuri: Kirjastot ja museot ovat avoinna, 1.2. alkaen pienimuotoiset yleisötapahtumat mahdollisia

  • Kulttuuritapahtumia saatetaan järjestää pienille yleisömäärille 1.2. alkaen. Osa tapahtumista siirtyy tai peruuntuu.  Kaupungin kulttuuritalojen (SellosaliKulttuurikeskusKannusaliLasten kulttuurikeskus AuroraNäyttelykeskus WeeGeeVindängen) verkkosivuille päivittyvät tapahtumakohtaiset tiedot. AVIn päätöksen myötä yleisötapahtumia saa järjestää sisätiloissa enintään 50 hengen yleisölle, jos tilaisuudessa on kaikille osallistujille oma istumapaikka.
  • Kirjastot ja museot ovat avoinna. Tiloissa tehdään kuitenkin järjestelyjä, jonka myötä osallistujien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä. 
  • Koronapassia ei enää edellytetä yleisötilaisuuksissa, kulttuuritiloissa eikä museoissa. Tilannetta arvioidaan uudelleen valtakunnallisten koronapassia koskevien linjausten tarkentuessa. 

Liikunta: uimahallit ja sisäliikuntapaikat avataan 1.2. alkaen

  • Uimahallit ja sisäliikuntapaikat avataan tiistaina 1.2 normaalisti. Tiloissa noudatetaan edelleen terveysturvallisuusohjeita. Koronapassia ei edellytetä sisäänpääsyn ehtona.
  • Ohjatun liikunnan kurssit ja avoimet ryhmät työikäisille, senioreille ja erityisryhmille käynnistyvät kaikissa sisäliikuntatiloissa maanantaina 7.2.2022.
    Ulkoliikuntaryhmät ja etäjumpat jatkuvat nykyisen aikataulun mukaisesti 1.-4.2. Ryhmiä ja jumppia tullaan jatkamaan, mutta aikataulut saattavat muuttua. Tiedotamme mahdollisista aikataulumuutoksista osoitteessa espoo.fi/ohjattuliikunta.

Harrastustoiminta 1.2. alkaen jälleen mahdollista kaikenikäisille

  • Harrastustoimintaa voidaan jälleen 1.2. alkaen järjestää kaikenikäisille. Myös harrastustoiminnassa on noudatettava terveysturvallisuusohjeita.
  • Tarkista tarkemmat harrastustoiminnan suositukset Rajoitukset ja suositukset -sivulta.
  • Koronavirus