Asukkaita tarvitaan kestävän Espoon luomisessa

Julkaistu: 20.1.2022 10.39
Asukasosallisuus tiimityöskentely

Osana uuden Kestävä Espoo -ohjelman valmistelua toteutimme lokakuussa asukaskyselyn, joka kartoitti asukkaiden näkemyksiä kestävästä kehityksestä ja siihen osallistumisesta. Alustavien tulosten perusteella espoolaiset haluavat vaikuttaa ja osallistua. Kuitenkin tavoittavaa viestintää sekä matalan kynnyksen osallistumismahdollisuuksia, jotka tarjoavat aidon mahdollisuuden vaikuttaa, tarvitaan nykyistä enemmän.

Asukkaiden osallistumisella pyritään vahvistamaan sitä edelläkävijyyttä, johon Espoossa kestävän kehityksen työssä pyrimme. Tavoitteena on siis tuoda kaupunkilaiset ja kaupunki yhteisen pöydän ääreen ja luoda avointa vuoropuhelua.

Jokaisella on oikeus vaikuttaa oman kaupunkinsa toimintaan. Osallistuminen ei vaadi erityisosaamista, ainoastaan kiinnostusta käsiteltäviin teemoihin. Tule sellaisena kuin olet. Se riittää, olethan jo oman arkesi asiantuntija.

Lämpimästi tervetuloa osallistumaan! Tietoa osallistumismahdollisuuksista löydät seuraamalla kaupungin sosiaalista mediaa ja muuta viestintää sekä aihetunnisteita #KestäväEspoo ja #OsallistuvaEspoo.

Kirjoittaja on Tampereen yliopiston hallintotieteen opiskelija, joka on tehnyt maisterivaiheen harjoitteluaan Espoon kaupungin kestävän kehityksen osaamiskeskuksessa tänä syksynä. Harjoittelussaan hän on keskittynyt asukasosallisuuden kehittämiseen kestävän kehityksen työssä.

  • Kestävä kehitys
Koko Espoo