Mauri Kunnaksen elämäntyötä esittelevä näyttely Espoon Tapiolaan Näyttelykeskus WeeGeelle

9.12.2021 9.00
Mauri Kunnas
Mauri Kunnas.Kuva: Niclas Mäkelä 2018. Otava.

Näyttelykeskus WeeGeelle avataan syksyllä 2022 uusi näyttelykokonaisuus, jonka keskiössä on kansainvälisesti tunnetun kirjailijan ja taiteilijan Mauri Kunnaksen laaja tuotanto ja elämäntyö. Näyttely tarjoaa yleisölle mahdollisuuden astua Mauri Kunnaksen rakastettujen kirjojen tunnelmiin ja se esittelee taiteilijan ja hänen työskentelymetodinsa. Näyttelyssä on esillä ennennäkemättömiä ja moniaistillisia elämyksiä kaikille Kunnaksen teosten ystäville, iästä riippumatta.

Mauri Kunnas on yksi kansainvälisesti tunnetuimpia suomalaisia taiteilijoita. Hänen teoksiaan on käännetty yli 40 kielelle ja niitä on myyty maailmanlaajuisesti noin 10 miljoonaa kappaletta. Kunnas on palkittu muun muassa Pro Finlandia -mitalilla vuonna 2002 ja hän on saanut Aalto-yliopiston kunniatohtorin arvon vuonna 2013. Kunnakselle on myönnetty myös Espoon kulttuuripalkinto ja Espoo-mitali vuonna 2011.

Syksyllä avattava näyttelykokonaisuus tarjoaa yleisölle elämyksiä, kokemuksia ja virikkeellisiä kohtaamisia Mauri Kunnaksen tuotannon parissa.

”Olemme ylpeitä saadessamme esitellä Mauri Kunnaksen taidetta ja teoksia hänen kotikaupungissaan Espoossa. Näyttely lisää WeeGeen ja Tapiolan kulttuuripalveluiden vetovoimaa entisestään. Jatkossa WeeGeellä on yhä enenevässä määrin kansainvälistä yleisöä kiinnostavaa tarjontaa. WeeGeen monipuolinen tarjonta sisältää historiaa, arkkitehtuuria, kuvataidetta ja muotoilua sekä syksyllä 2022 myös kirjallisuutta ja sarjakuvaa”, toteaa Espoon kaupungin kulttuurijohtaja Susanna Tommila.

Mauri Kunnas -näyttely täydentää WeeGeellä toimivien museoiden ja kokoelmien kirjoa. Arkkitehti-professori Aarno Ruusuvuori suunnitteli talon 1960-luvulla Weilin+Göösin painotaloksi. Nykyään Espoon kaupungin omistamassa talossa toimivat KAMU Espoon kaupunginmuseo ja EMMA – Espoon modernin taiteen museo. Tällä hetkellä EMMA – Espoon modernin taiteen museon yhteydessä ovat esillä Saastamoisen säätiön ja Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön kokoelmat. Mauri Kunnaksen elämäntyötä esittelevän näyttelyn lisäksi WeeGeen tarjonta kasvaa marraskuussa 2022 EMMAssa avattavalla Collection Kakkosen kokoelmanäyttelyllä.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Lea Rintala
projektipäällikkö
puh. 046 877 1952
lea.rintala@espoo.fi

  • WeeGee
Tapiola