Kera Talks! - Haussa 100 kumppania edistämään hiilineutraaliutta

15.12.2021 8.26Päivitetty: 3.2.2022 13.04

Kera Talks! -tapahtumassa 18.11. esiteltiin Keran kestävän kaupunkikehittämisen ratkaisuja ja tutustuttiin uuden kaupunginosan tavoitteisiin ja mahdollisuuksiin. Nyt kutsumme kumppaneita mukaan jatkamaan työtä. Miten sinä tai organisaatiosi voisitte osallistua yhteiseen kehittämiseen hiilineutraaliuden saavuttamiseksi?

Espoon tavoite on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä ja saavuttaa YK:n kestävän kehityksen tavoitteet vuonna 2025. Tähän tarvitaan kaikkien työpanosta. Espoon Kestävän kehityksen osaamiskeskuksen RAKKE-hankkeessa luodaan ratkaisupolku kestävään kasvuun yhdessä 100 yrityksen ja muiden toimijoiden kanssa. ”Kaikissa ekosysteemeissä pyritään siihen, että ne ovat yhteiskunnallisesti vaikuttavia. Samalla yhdessä kumppaneiden kanssa opitaan, mitä vaikuttavuus on ja miten sitä voidaan lisätä”, toteaa kehittämispäällikkö Reetta Jänis Espoon kaupungilta.

Ekosysteemi on joukko toimijoita, joilla on yhteinen päämäärä. ”Kaupunki tuo ekosysteemityöhön pysyvyyttä ja varmistaa työn kohdentumisen alueen talouden ja kehityksen kannalta merkittävimpiin kehittämishaasteisiin. Kaupunki on mahdollistaja, toimijoiden yhteentuoja sekä kontaktien ja näkyvyyden luoja”, kuvaa kehittämispäällikkö Mari Päätalo kaupunkien roolia.

Mikä on sinun supervoimasi?

Marraskuisessa Kera Talks! -tapahtumassa esiteltiin käynnissä olevia hankkeita, kuten biomassavirtojen selvitys ja biokaasun edistäminen, kovamuovien kierron rakentaminen, liikenteen sähköistäminen ja älypylväät kaupunkikehityksessä. Mikä on sinun tai organisaatiosi ydinosaamista, jonka voisit tuoda mukaan yhteiseen kehittämiseen hiilineutraaliuden saavuttamiseksi?

 “Ratkaisupolku kestävän kasvun ekosysteemeihin (RAKKE) -hanke pohjautuu yhteistyöhön ja kumppanuuksiin. Haluamme tehdä ekosysteemejä 100 parhaan toimijan kanssa. Haluamme, että myös Espoon kaupunki on paras kehittämiskumppani ja edelläkävijä koronan jälkeisessä elvytystyössä,” kommentoi Jänis, “Kutsumme kumppaneita mukaan niin isojen kuin pienienkin haasteiden ratkaisemiseen.”

Tule mukaan

Kutsumme yrityksiä, tutkimuslaitoksia, korkeakouluja, järjestöjä sekä muita organisaatioita mukaan luomaan yhdessä kestävän kasvun ratkaisupolkua. RAKKEssa vahvistetaan julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyötä, innovaatioita ja yritystoimintaa seuraavissa kehittämiskokonaisuuksissa:

  • Puhdas ja älykäs kaupunkikehitys
  • Uusiutuva energia, energiayhteisöt ja energiakansalaisuus
  • Päästötön liikenne
  • Materiaalien kiertotalous

Kysy lisää asiantuntijoiltamme ja tule mukaan(ulkoinen linkki) kehittämään kestävää Espoota.

  • Kestävä kehitys
  • Yrittäjyys
  • Kaupunkikehitys
Leppävaara