Espoon uimahallit ja sisäliikuntapaikat suljettu 10.1.2022 saakka, kulttuurin ja liikunnan tapahtumat peruttu 17.1.2022 saakka

23.12.2021 12.01Päivitetty: 4.1.2022 9.51

Koronatilanne on heikentynyt Uudenmaan alueella merkittävästi. Uudet Etelä-Suomen aluehallintoviraston asettamat rajoitukset vaikuttavat laajasti myös Espoossa kulttuurin ja liikunnan palveluihin. Aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti kaikki yleisötilaisuudet perutaan aikavälillä 28.12.2021–17.1.2022 ja useita tiloja suljetaan aikavälillä 28.12.2021–10.1.2022.

Kulttuuri: tapahtumat peruttu kolmen viikon ajan, kirjastot ja museot ovat avoinna

  • Kaikki kulttuuritapahtumat perutaan 17.1. saakka. Kaupungin kulttuuritalojen (Sellosali, Kulttuurikeskus, Kannusali, Lasten kulttuurikeskus Aurora, Näyttelykeskus WeeGee, Vindängen) peruutettuja yleisötilaisuuksia pyritään siirtämään myöhempään ajankohtaan. Kunkin kulttuuritalon verkkosivuille päivittyy tieto tapahtumien peruuntumisesta tai siirtymisestä sekä ohjeet ennakkoon ostettujen lippujen palauttamiseen.
  • Kirjastot ja museot pysyvät avoinna. Tiloissa tehdään kuitenkin järjestelyjä, jonka myötä osallistujien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Museoissa sisäänpääsyn edellytyksenä on edelleen koronapassi. Kirjastoissa voi asioida ilman koronapassia.

Liikunta: uimahallit ja sisäliikuntapaikat suljettu kahden viikon ajan

  • Uimahallit ja muut sisäliikuntatilat suljetaan kahdeksi viikoksi 28.12. alkaen. Sulkupäätöksen vaihtoehtona ei voi käyttää koronapassia.
  • Alle 18-vuotiaiden ohjattu harrastaminen ja ammattiurheilijoiden(ulkoinen linkki) harjoittelu saa kuitenkin jatkua myös näissä tiloissa. Lisäksi tiloja voi käyttää lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen, kuten lääkinnälliseen kuntoutukseen.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua

  • AVIn päätöksessä suljettavaksi määrättyjä tiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan.
  • Harrastustoiminnassa on kuitenkin otettava huomioon yleinen terveysturvallisuus.
  • Taiteen perusopetuksen toimijoita sekä liikunnan ja kulttuurin harrastustoimijoita ohjeistetaan tarkemmin 27.12. alkavalla viikolla.
  • Koronavirus