Poliittinen seurantaryhmä avasi keskustelun Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen tulevasta luottamuselinrakenteesta

Julkaistu: 16.11.2021 12.58

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue saa ensi keväänä aluevaltuuston ja aluehallituksen, mutta millaisia muita rakenteita on tulossa?

Laki edellyttää, että hyvinvointialueella on myös tarkastuslautakunta, kansalliskielilautakunta, aluevaalilautakunta, nuorisovaltuusto, vammaisneuvosto ja vanhusneuvosto. Muilta osin aluevaltuustolla on laaja harkintavalta siinä, millainen luottamuselinorganisaatio hyvinvointialueelle rakennetaan.

Seurantaryhmä kävi aiheesta alustavaa keskustelua, jota jatketaan seuraavassa kokouksessa 9.12.2021. Seurantaryhmä perehtyi myös hyvinvointialueen valmistelun yleistilanteeseen, ICT-kokonaisuuteen ja kaksikielisten palvelujen varmistamiseen.

Seurantaryhmän kokouksen muistio 10.11.2021(ulkoinen linkki)

Seurantaryhmän kokoonpano(ulkoinen linkki)

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue(ulkoinen linkki)

  • Hyvinvointialue