Haastamme espoolaiset: Ilahduta ikäihmistä joulukortilla

Julkaistu: 8.11.2021 7.30Päivitetty: 3.12.2021 10.19
Käsi pudottaa joulukortteja laatikkoon, joka on koristeltu joulupaperilla.
Kortteja kerätään kampanja-ajan 8.11.–7.12.2021 kaikissa kuudessa Espoon kaupungin asiointipisteessä: Espoon keskuksessa, Espoonlahdessa, Kalajärvellä, Leppävaarassa, Matinkylässä ja Tapiolassa.Kuva: Hanna Kautto

Espoon kaupunki haastaa espoolaiset mukaan korttitalkoisiin. Tavoitteena on koota vähintään 4 000 korttia, yksi jokaista Espoon kaupungin kotihoidon asiakasta ja hoivakotien asukasta ilahduttamaan.

Viime vuonna keräyksen tulos yllätti kaikki: Espoon asiointipisteisiin tuli huikeat 10 000 joulutervehdystä.

Espoon haaste on osa valtakunnallista, Siskot ja Simot -yhteisön Joulupostia ikäihmisille -kampanjaa, jonka tavoitteena on varmistaa, että mahdollisimman moni ikäihminen saisi tänä vuonna lämpimät joulun toivotukset.

”Jaamme kortit kotihoidon asiakkaille ja hoivakotien asukkaille ennen joulua”, kertoo Espoon kaupungin viestintäasiantuntija Paula Häkämies.

Keräyspaikka jokaisessa Espoon asiointipisteessä

Kortteja kerätään kampanja-ajan 8.11.–7.12.2021 kaikissa kuudessa Espoon kaupungin asiointipisteessä: Espoon keskuksessa, Espoonlahdessa, Kalajärvellä, Leppävaarassa, Matinkylässä ja Tapiolassa.

Löydät asiointipisteiden käyntiosoitteet ja aukioloajat sekä postiosoitteet kaupungin verkkosivuilta.

Kaikki Espoon asiointipisteet ottavat kortteja vastaan sekä paikan päälle tuotuna että postitse.

Askartele itse tai kirjoita tervehdyksesi valmiiseen korttiin

Voit osallistua korttitalkoisiin näin:

  • Kirjoita joulukortti (tee itse tai täytä valmis).
  • Kirjoita korttiin hyvän joulun toivotukset tai muu ilahduttava viesti suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Voit halutessasi kirjoittaa jouluterveisten sijasta esimerkiksi hyvän vuodenvaihteen toivotukset.
  • Muista, että monella ikäihmisellä on heikko näkö. Kirjoitathan siis selkeällä käsialalla ja sellaisella värillä, joka erottuu hyvin kortin taustasta.
  • Kirjoita saajan kohdalle ”Sinulle” ja lähettäjän kohdalle oma nimesi ja ”Siskot ja Simot” (esimerkiksi: ”Hyvää joulua! Toivottaa Siskot ja Simot ja minä”).
  • Vie tai postita kortti Espoon asiointipisteeseen (linkki yhteystietoihin yllä). Ethän sulje korttia kirjekuoreen paitsi silloin, jos lähetät sen postin välityksellä.
  • Korttien on oltava perillä viimeistään tiistaina 7.12.2021.

Lisätietoja

  • Asiointi
  • Palvelutorit
  • Tukea arkeen