Koulumuseo Lagstadin virtuaalimuseo vie entisajan koulunkäynnin arkeen

Julkaistu: 18.10.2021 11.45Päivitetty: 19.10.2021 7.10
Näkymä Koulumuseo Lagstadin virtuaalimuseosta.
Koulumuseo Lagstadin virtuaalimuseoKuva: KAMU Espoon kaupunginmuseo

Lagstadin uusi virtuaalimuseo on avautunut verkossa. Virtuaalimuseossa voit kurkistaa sisälle Espoon vanhimpaan kansakoulurakennukseen ja tutustua entisajan koulunkäyntiin.

Virtuaalinen koulumuseo Lagstad vie kävijät tutustumaan Lagstad folkskolaniin, Espoon vanhimpaan kansakoulurakennukseen ja sen pihapiiriin. Virtuaalimuseo tarjoaa mielenkiintoisen aikamatkan Espoon koulujen historiaan. Museossa voit tutkia vanhoja luokkakuvia, kuunnella koulun äänimaailmaa ja tutustua opetuksessa käytettyihin välineisiin. Lagstadin virtuaalimuseo on kuvattu vanhan kansakoulun yläkerran vanhassa luokkatilassa. Siirry Koulumuseo Lagstadin virtuaalimuseoon(ulkoinen linkki).

Toinen Lagstadista valmistuva digitaalinen kokonaisuus on Finnan luokkahuone -aineistopaketti. Koulu kuvissa -aineistopaketti koostuu kahdesta osiosta, joista toisessa käsitellään entisajan koulunkäynnin arkea ja toisessa tutustutaan vanhoihin luokkakuviin. Siirry Finnan luokkahuoneen Koulu kuvissa -aineistopakettiin(ulkoinen linkki)

KAMU Espoon kaupunginmuseo kehittää parhaillaan Koulumuseo Lagstadin toimintaa. Näyttelytoiminta Lagstadin päärakennuksen luokkahuoneessa on päättynyt ja toistaiseksi koulumuseon sisällöt ovat digitaalisia. Tavoitteena on, että tulevaisuudessa Koulumuseo Lagstadin toiminta keskittyy digisisältöjen lisäksi entiseen opettajan asuntoon päärakennuksen viereen.

 

  • Historia
Espoon keskus