Espoo luopuu maskisuosituksesta 25.10. varhaiskasvatuksessa, opetuksessa ja nuorisotyössä

Julkaistu: 15.10.2021 7.26Päivitetty: 11.11.2021 10.02
Opiskelijoita.
Kuva: Taru Turpeinen

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinninlaitos linjasivat 12.10.2021 terveysturvallisesta toiminnasta varhaiskasvatuksessa sekä kouluissa ja oppilaitoksissa. Espoon kaupunki on päättänyt valtakunnalliseen linjaukseen perustuen luopua maskien käytöstä opetuksessa, varhaiskasvatuksessa sekä nuorison kanssa lähityötä tehdessä 25.10.2021 alkaen.

Yleisen maskisuosituksen päättymisestä huolimatta maskia suositellaan käytettäväksi samoissa tilanteissa kuin koko pääkaupunkiseudulle annetuissa maskinkäyttösuosituksissa. Maskia on tärkeää käyttää julkisissa sisätiloissa, jos henkilöllä ei ole täyttä rokotussuojaa tai sairastettua koronavirustautia alle kuusi kuukautta aikaisemmin. Lisäksi kaikkien suositellaan käyttävän maskia sisätiloissa tilanteissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan, esimerkiksi isoissa kokoontumisissa.

Maskeja on saatavilla edellä kuvattuihin tarkoituksiin niin henkilökunnalle kuin oppilaille 6. luokasta alkaen.

Terveysturvallinen toiminta on edelleen tärkeää. Tiloja on puhdistettava tehostetusti, käsiä on desinfioitava ja pestävä. Oleskelu on hyvä järjestää mahdollisimman väljästi. Riittävä etäisyys ja lähikontaktien välttäminen estävät tartuntoja.

Mikäli huoltajat osallistuvat varhaiskasvatuksen ja oppilaitosten järjestämiin tapahtumiin, joissa riittävän etäisyyden pitäminen muihin osallistujiin ei ole mahdollista, suositellaan maskin käyttöä.  

Jos tartuntarypäitä ilmenee, epidemiaa torjutaan ensisijaisesti paikallisilla ja alueellisilla toimilla tartuntatautilakiin perustuen.

Lue lisää THL:n sivuilta miten toimia, mikäli lapsella tai nuorella on koronavirukseen viittaavia oireita.(ulkoinen linkki)

Lue lisää koronaviruksen vaikutuksesta toimintaan varhaiskasvatuksessa, opetuksessa sekä nuoristyössä Espoon kaupungin verkkosivuilta.(ulkoinen linkki)

OKM:n ja THL:n tiedote(ulkoinen linkki): Koronaturvallisuudesta paikallisia toimia korostava uusi suositus varhaiskasvatukseen, oppilaitoksille ja korkeakouluille (julkaistu 12.10.)

  • Koronavirus
  • Kasvatus ja opetus
  • varhaiskasvatus
  • perusopetus
  • lukiokoulutus