Tartunnanjäljityksen tilanne helpottanut Espoossa

Julkaistu: 24.9.2021 12.36Päivitetty: 27.9.2021 6.22

Espoon tartunnanjäljityksen pitkäjänteisen työn ja saatujen lisäresurssien ansiosta viive tartunnanjäljityksessä on pienentynyt huomattavasti. Viimeisen viikon aikana sairastuneiden tartunnanjäljitys on pystytty aloittamaan pääsääntöisesti 1-2 vuorokauden kuluessa positiivisesta testituloksesta. Tavoittelemme edelleen aktiivisesti myös niitä sairastuneita, joiden positiivinen testitulos on saatu syyskuun alkupuolella.

Henkilöt, joita ei tavoiteta puhelimitse, saavat erillisen ohjetekstiviestin eristystä ja samassa taloudessa asuvien karanteeneja koskien. Koronavirustartunnan saanut saa myös ohjeen ilmoittaa mahdollisesti altistuneet henkilöt Koronatietoni.fi(ulkoinen linkki)-palvelussa. Palvelun käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Palvelussa on myös mahdollista asioida toisen henkilön puolesta.

Altistuneita tavoitellaan tekstiviestillä

Espoolaisia altistuneita tavoitellaan edelleen tekstiviestitse. Altistumisista kouluissa ja päiväkodeissa tiedotetaan huoltajia toimipisteen yhteyshenkilön kautta. Usein tieto lähetetään Wilma-järjestelmän kautta tai muulla sovitulla tavalla.

Elokuun suuren tartuntamäärän vuoksi eristys- ja karanteenipäätösten käsittely on ruuhkautunut

Eristykseen tai karanteeniin määrätyt henkilöt saavat päätöksen karanteenista tai eristyksestä postitse kotiinsa. Elokuun suuren tartuntamäärän vuoksi eristys- ja karanteenipäätösten käsittely on ruuhkautunut. Osa elo-syyskuussa eristykseen tai karanteeniin asetetuista ei vielä ole saanut päätösasiakirjaa. Päätökset käsitellään aikajärjestyksessä vanhimmasta tuoreimpaan ja postitetaan mahdollisimman pian. Asianosaisen ei tarvitse olla yhteydessä Espoon kaupunkiin päätöksen saamiseksi vaan se postitetaan automaattisesti.

Tartuntatautipäiväraha(ulkoinen linkki) tulee hakea 2 kuukauden kuluessa siitä päivästä, josta alkaen haluat saada etuutta. Mikäli 2 kuukauden aikaraja lähestyy, etkä ole vielä saanut päätöstäsi, voit olla yhteydessä Kelaan.

  • Koronavirus