Näin Espoon kulttuuri- ja liikuntapalvelut ovat avoinna 1.10. alkaen 

29.9.2021 8.51Päivitetty: 30.9.2021 12.41
Ihmisiä ulkoilmalavan edustalla. Lavalla muusikkoja. Taustalla suurikokoisia seinämuraaleja.
Kuva: Pyry Antero / Kaupunkitapahtumat Espoo

Espoon liikuntatilat, kirjastot, kulttuuritalot ja museot ovat avoinna. Tapahtumiin myydään 1.10. alkaen lisää lippuja. Kaikessa toiminnassamme huomioidaan koronaturvallisuus. 

Kulttuuri: tapahtumiin vapautuu lisää lippuja, museot ja kirjastot ovat auki normaalisti 

Kirjastot 

Kirjastot ovat avoinna ja palvelevat syksyn aukioloaikojen mukaisesti. Katso kirjastokohtaiset aukioloajat helmet.fi-sivustolta(ulkoinen linkki). Kaupunginkirjaston tapahtumat löydät helmet.fi-sivustolta.(ulkoinen linkki) 
Edellytämme, että noudatat henkilökunnan antamia tai kirjastoissa esillä olevia ohjeita koronaturvallisuudesta.  

Kaupunginmuseo 

Kaupunginmuseon toimipisteet KAMU WeeGeellä, Talomuseo Glims ja Villa Rulludd ovat avoinna. Katso tarkemmat aukioloajat. (ulkoinen linkki) 

Tutustu KAMU Espoon kaupunginmuseon näyttelytarjontaan.(ulkoinen linkki)  

Ohjeet turvalliseen museokäyntiin löydät kaupunginmuseon verkkosivuilta(ulkoinen linkki). Voit vierailla museoissa myös verkossa! Lue lisää: Historiaa verkossa.(ulkoinen linkki)  

Kulttuuritalot ja tapahtumat 

Tapahtumiin myydään 1.10. alkaen lisää lippuja. Katso tapahtumakohtaiset tiedot verkosta: kulttuuriespoo.fi(ulkoinen linkki)

Kulttuuritalojen (Sellosali(ulkoinen linkki), Espoon kulttuurikeskus(ulkoinen linkki), Kannusali(ulkoinen linkki), Lasten kulttuurikeskus Aurora(ulkoinen linkki), Vindängen(ulkoinen linkki)WeeGee(ulkoinen linkki)) ohjelmistot löytyvät kunkin talon verkkosivuilta. 

Valotaidefestivaali Reflektor Espoo esittelee valotaidetta Keran hallien rouheassa ympäristössä vanhoilla logistiikkahalleilla 7.–10.10.2021. 

Digitaalinen kulttuuritalo Urban Espoo(ulkoinen linkki) on avoinna 24/7. 

Kaikissa tapahtumissa noudatetaan yleisiä hygieniavaatimuksia, joilla parannetaan tilojen terveysturvallisuutta. 

Tapiola Sinfonietta 

Kaupunginorkesterin konserttikausi on käynnistynyt. Lisälippujen ja uusien kausisarjojen myynti syyskauden konsertteihin alkaa 6.10. 

Tutustu Tapiola Sinfoniettan syyskauden ohjelmistoon.(ulkoinen linkki)  

Liikunta: liikuntatilat ovat avoinna 

Liikuntatilat ovat avoinna normaalisti. Kaikessa toiminnassamme huomioidaan koronaturvallisuus. 

Kaupungin liikuntapalveluiden liikuntaryhmät ja -kurssit 

Ohjattujen liikuntaryhmien ja -kurssien aikataulut löytyvät osoitteesta espoo.fi/ohjattuliikunta. Kävijöiden tulee edelleen noudattaa voimassa olevia suosituksia maskin käytöstä sekä käsi- ja yskimishygieniasta. Liikuntatunnille ei pidä lähteä, mikäli on vähäisiäkään flunssan oireita. 

Liikuntatilat ja -paikat 

Kaikki kaupungin liikuntatilat ja -paikat ovat avoinna.  

Harrastustoiminta 

Liikunnan ja kulttuurin harrastustoimintaa voidaan järjestää kaikenikäisille sisä- ja ulkotiloissa. Myös kilpailutoiminta (pelit, kilpailut, turnaukset) palaa ennalleen. 

Liikunnan ja kulttuurin harrastustoiminnassa suositellaan jatkossakin välttämään tarpeetonta fyysistä kontaktia ja noudattamaan yleisiä hygieniaohjeita. Lisäksi suositellaan, että harrastusryhmä kokoontuu samassa kokoonpanossa ja kontakteja toisten ryhmien kanssa vältetään. Myös suositus maskien käytöstä on voimassa. Harrastustoiminnan ohje on voimassa toistaiseksi. 

Espoossa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset koronavirustilanteeseen liittyen. 

  • Koronavirus