Kohti kestävämpää liikkumista - Kestävän liikkumisen innovaatiohaastekilpailu yrityksille

9.9.2021 5.29Päivitetty: 13.9.2021 7.14

Yksi kestävän kehityksen isoista kysymyksistä maailmanlaajuisesti on, miten ihmiset liikkuvat kaupungeissa – nyt ja tulevaisuudessa. Minkälaisia liikkumistapoja ja -tottumuksia meillä on? Minkälaisia liikkumisen jaettuja palveluita käytämme? Millä kulkuvälineillä liikumme ja minkälaisella käyttövoimalla nämä kulkuvälineet toimivat?

Liikkuminen muodostaa tällä hetkellä noin kolmanneksen Espoon päästöistä, ja suorien ilmastovaikutusten lisäksi liikkumisen ratkaisut vaikuttavat laajemmin siihen, miten kaupunkeja rakennamme ja niissä elämme. Kestävän liikkumisen uusille ratkaisuille on  jatkuva tarve.

Näitä kestävän liikkumisen kysymyksiä ratkotaan osittain EU Horizon2020 rahoitteisessa SPARCS –hankkeessa (2019–2024, www.sparcs.info(ulkoinen linkki)), jossa Espoon kaupunki toimii hankkeen toisena Lighthouse-kaupunkina yhdessä Leipzigin kanssa, missä uusia ratkaisuja demonstroidaan. Liikkumisen osalta hankkeessa tarkastellaan kaupunkilaisten liikkumistarpeita, liikkumisen sähköistymisen mahdollisuuksia, tulevaisuuden liikenteen solmukohtia ja pyritään kehittämään näitä yhteistyökumppaniverkostossa.  

Hankkeen kumppaniyritys KONE Oyj järjestää Kestävän liikkumisen innovaatiohaastekilpailun yrityksille. Kilpailussa etsitään ratkaisuja kestävän liikkumisen haasteisiin. Haussa on ratkaisuja liittyen erityisesti kevyen liikkumisen, jaetun liikkumisen ja liikkumisen opastuksen teemoihin.

Lisätietoja tästä yrityksille suunnatusta haastekilpailusta löytyy SPARCS-hankkeen nettisivuilta (englanniksi): https://www.sparcs.info/what-is-new/news/join-kones-co-innovation-process-and-take-part-sustainable-mobility-challenge(ulkoinen linkki).

Kuva: SPARCS-hanke
  • Kestävä kehitys