Espoon kestävän kehityksen työ esillä YK:n huippukokouksessa

Julkaistu: 10.9.2021 5.48
Kaksi henkilöä työskentelevät mobiililaitteilla kahvilapöydän äärellä
Kuva: Heidi-Hanna Karhu

Espoon kaupungin kestävän kehityksen työ sai näkyvyyttä YK:n korkean tason poliittisessa huippukokouksessa. Espoossa kehitetty YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin (Sustainable Development Goals, SDG) perustuva strateginen hahmotustyökalu esiteltiin esimerkkinä kaupunkien kestävyystyöstä. Tavoitteena oli lisätä arviointimenetelmän tunnettuutta ja oppia miten sitä voidaan kehittää.

Heinäkuussa pidetty tilaisuus järjestettiin yhteistyössä mm. YK:n, EU:n komission yhteisen tutkimuskeskuksen ja ilmailu- ja avaruushallintovirasto NASA:n kanssa. Hahmotustyökalu sai innostuneen vastaanoton.  

Arviointimenetelmä tuo YK:n kestävän kehityksen tavoitteet lähemmäksi kaupungin toimintaa. Menetelmä auttaa muuntamaan tunnistetut strategiset ilmiöt ja tavoitteet YK:n Agenda 2030 muotoon. Syksyn aikana toteutetaan kaupungin uuden strategian, Espoo-tarinan, SDG-arvio. Valmisteilla on myös uusi Kestävä Espoo -ohjelma strategiakaudelle 2021–25.  

Hahmotustyökalua kehitetään eteenpäin Suomen kuuden suurimman kaupungin yhteistyönä. Espoossa kehitetty menetelmä on otettu käyttöön myös muun muassa Ruotsissa. 

Yhteystiedot

Ville Taajamaa

Projektipäällikkö040 508 3806
  • Kestävä kehitys