Espoo myy viimeiset asuntotontit suositulta Jousenpuiston alueelta

30.9.2021 10.23

Espoo myy kaksi viimeistä myynnissä ollutta asuntotonttia kysytyltä Jousenpuiston alueelta Tapiolasta. Tontit myydään tarjouskilpailussa korkeimman tarjouksen tehneelle rakennusliike Lapti Oy:lle. Kauppahinta on noin 12,1 miljoonaa euroa. Tarjouksia tuli yhteensä 14. 

Jousenpuistoon Urheilupuiston metroaseman tuntumaan on rakennettu viime vuosina paljon uusia asuntoja. Hyvä sijainti erinomaisten liikenneyhteyksien ja Tapiolan monipuolisten palvelujen äärellä tekevät alueesta houkuttelevan asuinpaikan. Urheilupuiston metroaseman yhteydessä sijaitsevalla aukiolla on muun muassa päivittäistavarakauppa ja ravintoloita. Tapiolan urheilupuistossa on tarjolla monenlaisia liikuntapalveluja. Uusi Jousenkaaren koulu valmistuu vuonna 2022. 

Myytävien tonttien korttelialue rajautuu pohjoissivulta Jousenpuistonkatuun ja etelästä asuinkerrostalotonttiin. 

Tonttien rakennusoikeus on yhteensä 5 350 kerrosneliömetriä. 

Kauppaehtoihin kuuluu, että asuntojen keskipinta-alan tulee olla vähintään 55 neliötä. Yksiöiden minimipinta-ala on 30 neliötä. Lisäksi yksiöitä saa olla korkeintaan 30 prosenttia asuntojen määrästä. 

Jousenpuistossa autopaikat ovat valmiina pysäköintilaitoksessa, jolloin autot eivät vie tilaa pihoilta, vaan pihat jäävät asukkaiden käyttöön. 

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto käsittelee tonttien myyntiä kokouksessaan 4.10. 

  • Kaupunkikehitys
Tapiola