Espoo.fi uudistuu moderniksi ja saavutettavaksi sivustoksi

26.8.2021 15.03Päivitetty: 1.9.2021 6.34
Kädessä kännykkä, jossa lukee espoo.fi.
Kuva: Minna Ögland

Parannamme viestinnän laatua uudistetulla espoo.fi-sivustolla. Sivusto siirtyy syyskuun alussa uuteen moderniin ja helpommin käytettävään alustaan, joka mahdollistaa uusia toiminnallisuuksia käyttäjille.

Uusi sivusto on konseptoitu ja suunniteltu yhdessä nykyisen sivuston käyttäjien ja aktiivisten asukkaiden kanssa. Asukkaiden toiveena oli löytää sivustolla hyvin toimivalla hakutoiminnolla helposti kaupungin palvelut, yhteystiedot ja aukioloajat sekä omaan alueeseen liittyvät kaupunkisuunnittelun hankkeet ja päätökset.

Jatkossa uudistettu espoo.fi perustuu asukkaidenkin toivomaan hakutoimintoon, ja perinteistä navigaatiota sivustolla ei käytännössä ole ollenkaan.

Espoon verkkosivusto uudistuu kokonaisuudessaan sisällöltään, visuaalisuudeltaan ja teknisiltä ominaisuuksiltaan saavutettavaksi sivustoksi. Beta.espoo.fi(ulkoinen linkki)-osoitteen kautta uutta sivustoa on päässyt testaamaan ja tutkimaan, lisäksi betaan liittyvään kyselyyn on tullut satoja vastauksia, joissa yksi yleisin käytetty termi on ”selkeä”.

Uusi sivusto on tehty Wunder Finlandin kanssa täysin etänä sähköisiä yhteistyökaluja käyttäen. Projektin loppuvaiheessa mietittiin, että millaiset sivut olisi tulleet, jos sivut olisi tehty toimistolla yhdessä istuen? Todettiin, että ei varmaan yhtään paremmat sivut, mutta joitakin asioita olisi varmasti saatu nopeammin ymmärrettyä, kun olisimme helpommin piirtäen tai kehonkieltä käyttäen kokoushuoneessa asioista keskusteltu, toteaa uudistuksen projektipäällikkö Sarianna Visuri. Projekti on sujunut aikataulussa, budjetissa ja hyvässä hengessä.

Lanseerauksen jälkeen jatkuu sivuston jatkuva kehittäminen ja parantaminen. Otamme mielellämme palautetta vastaan asukkailta, sillä tarkoituksena on kehittää sivustoa jatkuvasti asiakaslähtöisesti.