Way Finder -palvelu opastaa Tapiolan metroasemalta eteenpäin suunnistamisessa

1.7.2021 6.41Päivitetty: 2.9.2021 11.09
Kaksi naista odottaa metroa Tapiolan metroasemalla
Way Finder ‑palvelu opastaa matkustajaa siirtymisessä Tapiolan metroaseman lähikohteisiin.Kuva: Timo Kauppila

Espoon kaupunki tekee yhdessä yritysten kanssa erilaisia kokeiluja, joilla edistetään asukkaiden sujuvaa ja kestävää liikkumista. Olemme toteuttaneet yhteistyössä Citynomadin kanssa palvelun, joka opastaa matkustajaa ohjaamalla häntä eteenpäin liityntäliikenteen eri laitureille, kulttuurikeskukseen, uimahalliin, Omniaan ja Espoon kaupunginteatteriin. Tämä liikkumisen kokeilu helpottaa perille löytämistä metroasemalle saapumisen jälkeen ja antaa selkeät ohjeet reitin etenemiseen.

Way Finder ‑palvelu toimii Citynomadin verkkosivuilla osoitteessa https://www.citynomadi.com/tapiola(ulkoinen linkki). Palvelun käyttö on maksutonta.

”Way Finder antaa Tapiolan alueen vierailijoille aikataulun ja arvion matkaan käytettävästä ajasta sekä tarkan arvion lähialueen matkan pituudesta, olipa se vaikka 100 metriä tai 1,5 kilometriä. Samalla vierailija kokee turvallisuutta, kun jokainen käännös ja kerroksen vaihto on merkitty karttaan”, kertoo Citynomadi Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Merja Taipaleenmäki.

Metroaseman Way Finder ‑palvelu on otettu käyttöön loppukeväällä 2021 ja se on toiminnassa lokakuun loppuun saakka. Mikäli palvelu todetaan hyödylliseksi ja sen käytöstä saadaan hyviä kokemuksia, sitä on mahdollista jatkaa ja kehittää edelleen. Tällöin Way Finder voidaan liittää laajemmin liityntäliikenteeseen, kuten numeroituihin pysäkkeihin, yöbusseihin, kaupunkipyöräpisteisiin, sähköpotkulauta-asemiin tai sijainteihin, oppilaitoksiin sekä yritysten toimitiloihin. Palvelua voisi olla mahdollista laajentaa kattamaan Espoon kaupungin muita keskuksia ja niihin liittyvää liityntäliikennettä.

Tavoitteena kestävän liikkumisen edistäminen Espoossa

Kestävän liikkumisen kokeilut edistävät Espoon tavoitetta olla hiilineutraali vuonna 2030. Way Finder‑palvelun avulla pyrimme vähentämään tarvetta lyhyiden matkojen ajamiseen autolla. Liikenteen palveluiden parempi suunnittelu vähentää turhia odotusaikoja sekä autojen tyhjäkäyntiä odotusaikana. Samalla voimme vaikuttaa sekä Espoon alueen että asukkaiden hiilijalanjäljen pienentämiseen. Parkkipaikkojen käytön sujuvuus ja niiden määrän riittävyys nykyisellään vapauttaa kaupungin rakentamisen resursseja korjausrakentamiseen, viherrakentamiseen ja alueelliseen suunnitteluun.

Lisätietoja:

  • Tuomas Kiuru, projektipäällikkö, Espoon kaupunki, puh. +358 40 5522646, tuomas.kiuru@espoo.fi
  • Merja Taipaleenmäki, toimitusjohtaja, Citynomadi Oy, puh. +358 40 4840178 merja@citynomadi.com

Kokeilu on osa Euroopan aluekehitysrahaston rahoittamaa 6Aika Vähähiilinen liikkuminen liikennehubeissa -hanketta. Liikennehubeilla tarkoitetaan liikenteen solmukohtia, joissa on tarjolla erilaisia liikennepalveluita. Espoon kaupungin lisäksi hankkeessa ovat mukana Business Tampere, Oulun kaupunki, Turun ammattikorkeakoulu ja Turun kaupunki. Espoon kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2030.

  • Kestävä kehitys
  • Espoon kulttuurikeskus
  • Kaupunkikehitys
Tapiola