Happiesirippu - Eeva Röngän luonnonväreillä värjättyä tekstiilitaidetta

Sinisellä ja ruskealla luonnonvärillä värjättyjä vaaleita tekstiilejä.

Aika

22.6.2022 – 14.8.2022 EET/EEST

Paikka

Villa Elfvikin luontotalo

Elfvikintie 4, 02600 Espoo

Katso sijainti kartalla(ulkoinen linkki)

Ruukinranta

Järjestäjä

Kaupunkiympäristö

Hinta

Vapaa pääsy

Tapahtuman nettisivut

espoo.fi

Happiesirippu-näyttelyn tekstiileissä kohtaavat kasvivärjäys ja kirjonta. Värjäyksessä on käytetty morsinkoa (Isatis tinctoria), eli kotimaista indigoa, jonka sininen paljastuu kankaan hapettuessa. Ruskea väri on saatu kahvista. Teokset ovat puutarhassa aikaa viettäneitä pehmeitä vaateinspiraatioita ja tekstiilifragmentteja.

Eeva Rönkä on helsinkiläinen taiteilija (s.1982). Hänen kirjontaan keskittyviä teoksia on aiemmin ollut esillä villa Noaillesissa, Hyèresissä (2017). Häntä kiinnostavat käsityötaitojen muuttuvat perinteet. Hän toimii myös osana taidealoite Bebettonia, joka järjestää ja kuratoi näyttelyitä ja tapahtumia. Viimeisimpiä Bebetton installaatioita oli esillä SIC- ja Titanik-gallerioissa (2021).

Luonnonväreillä värjäys on Taitoliiton nimeämä vuoden 2022 käsityötekniikka. Kotivärjäys luonnon väriaineilla liittää luontoelämyksesi käsityöharrastukseen, samalla voit vähentää käyttämiesi tekstiilien kemikaalikuormaa. Näyttelystä löydät Taitoliiton julkaisemia ohjeita erilaisiin värjäysmenetelmiin.

Luontotalolla järjestetään sunnuntaina 14.8.2022 klo 12-15 kurssi ekoprinttausmenetelmästä, jossa siirretään kasvin lehden muoto ja väri kankaalle. Taito Etelä-Suomi ry:n järjestämälle kurssille mahtuu mukaan 10 osallistujaa.

Villa Elfvikin luontotalo on avoinna ma-pe klo 9-16 ja la-su klo 10-16, suljettu juhannusaattona 24.6.2022. Café Elfvik palvelee viikonloppuisin ja arkipyhinä luontotalon aukioloaikoina.

  • Laajalahti
  • Leppävaara
  • näyttelyt
  • ympäristö