Ota muovi omiin käsiisi: muoviverstas

4.5.-7.7. voit ottaa muovin ja muutoksen omiin käsiisi Keran halleilla toimivassa muoviverstaassa!

Kuva: Muoviamo

Muoviverstas toimii 4.5.-7.7. Keran halleilla osoitteessa Karamalmintie 2, Espoo. Ilmoittaudu maksuttomaan työpajaan tästä!(ulkoinen linkki)

Espoon kaupungin ja Muoviamon järjestämällä verstaalla työstetään kierrätysmuovia roskasta raaka-aineeksi ja raaka-aineesta valmiiksi tuotteiksi, kuten taide- ja käyttöesineiksi tai koruiksi. Muovia rouhitaan, sulatetaan, puristetaan muotteihin, silitetään ja punotaan. Voit myös keksiä ja kokeilla omia uusia tapoja työstää muovia!

Moni tuntee muovin aiheuttamat ongelmat, kuten roskaantumisen ja uusiutumattomien luonnonvarojen käytön. Harvempi ymmärtää, kuinka vastuullinen materiaali muovi voi olla: sen keveys vähentää kuljetusten päästöjä, sen kestävyys tapaturmia, sen tiiviys ruokahävikkiä ja sen kierrätettävyys uusien luonnonvarojen tarvetta. Syy voi olla siinä, että likainen muovikääre lähipuistossa on helppo huomata, mutta lajitellun muovin muutos uudeksi esineeksi jää yleensä näkemättä. Paitsi nyt - tule muoviverstaaseen tutustumaan muovimateriaalin mahdollisuuksiin!

Verstaalle voi tuoda omaa puhdasta polypropeenia työstettäväksi, mutta sinne voi myös saapua tyhjin käsin. Tunnistat polypropeenin PP 05 -kolmioleimasta, joka löytyy yleensä tuotteen pohjasta.

Verstaaseen osallistuminen on maksutonta, mutta verstas ei kata osallistujien tapaturmavakuutusta. Verstaalla on osallistujien käyttöön suojavarusteita muovin työstöön. Työpajat sopivat yli 13-vuotiaille; sitä nuoremmat voivat osallistua tuomalla verstaalle käsiteltävää muovia.

Verstas toimii kahdessa kontissa, jotka löytyvät Keran hallien sisäpihan kupeesta, karttaan merkityltä paikalta.

Outi Jounila

Projektikoordinaattori+358 40 8315947

Mia Johansson

Projektipäällikkö+358 40 5530439