Luontoharrastus

Espoon monimuotoinen luonto tarjoaa hyvät mahdollisuudet luontoharrastukseen.

Sienestys

Ruokasienten kerääminen kuuluu jokamiehenoikeuksiin. Espoosta löytyykin paljon hyviä sienestyspaikkoja. Katso videolta ohjeita sienestämiseen. Espoossa ainakin Villa Elfvikin luontotalo ja työväenopisto järjestävät syksyisin sienikursseja ja opastettuja sieniretkiä.

Linturetkeily

Espoon uusimmat mielenkiintoiset lintuhavainnot(ulkoinen linkki) voit katsoa Bird Life Suomen Tiira-palvelusta.

Espoossa on seitsemän kaupungin tai Metsähallituksen ylläpitämää lintutornia. Ne on rakennettu vesien äärelle paikkoihin, joissa pääsee seuraamaan niin muuttavia kuin pesiviäkin lintuja. Useat lintutorneista sijaitsevat luontopolkujen varrella, joten niille poikkeaminen on helppoa. Villa Elfvikin lintutorniin pääsee myös pyörätuolilla tai lastenrattailla.

Katso Espoon lintutornit palvelukartalta(ulkoinen linkki). Kartan viiden lintutornin lisäksi on lintujen tarkkailuun rakennettu torni myös Laajalahden rannalle  Otaniemeen ja Matalajärven rantaan Marketanpuiston viereen.

Keväällä 2022 avataan uusi Bergön lintutorni Suvisaaristossa.

Kalastus

Kaikki espoolaiset voivat kalastaa vapaasti mato-ongella ja pilkillä, sekä harjoittaa silakan litkausta. Alle 18-vuotiaiden ja 65 vuotta täyttäneiden ei tarvitse maksaa valtion kalastonhoitomaksua.

Lue lisää kalastusluvista ja kalastamisesta Espoossa.

Villiyrttien kerääminen

Luonnosta voi kerätä paljon muutakin syötävää kuin marjoja ja sieniä. Villivihannesten ja-yrttien parasta aikaa on kevät ja alkukesä. Katso videolta ohjeita villiyrttien keräämiseen.