Alakoulun KULPS-kirjastopolku

Kirjastopolku innostaa lukemaan, tutustuttaa oppilaat tiedonhaun menetelmiin ja tarjoaa kiinnostavia kirjailijavierailuja sekä erilaisia työpajoja. Kirjastossa kasvaa taito kertoa omaa ja ymmärtää toisen tarinaa. Oman opettajan kanssa tehdyillä kirjastokäynneillä on kauas kannatteleva merkitys.

Ilmoittautumiset ja lisätietoja:

Kaikki peruskoululaisten ohjatut kirjastovierailut ovat KULPS-vierailuita. Kaikki kirjastovierailut ovat luokille maksuttomia. Tavoitteemme on tavata lukuvuoden aikana kaikki luokat joko kirjastossa, koulussa tai etänä. Ohjattujen KULPS-kirjastokäyntien määrä on rajattu.

 • Opettaja voi varata luokalleen yhden ohjatun vierailun kerrallaan.
 • Varaa vierailu vähintään 2 viikkoa ennen toivottua ajankohtaa.
 • Uuden vierailun varaaminen on mahdollista, kun edellinen varaus on käytetty.
 • Lisäksi tarjolla on kirjavinkkistriimejä, kirjastoauton lainauskäyntejä ja kirjailijatapahtumia, joihin voi ilmoittautua, vaikka luokalle olisi varattu jo ohjattu vierailu.

Ohjattujen kirjastovierailujen lisäksi luokat ovat tervetulleita käyttämään kirjastoa omatoimisesti opettajan johdolla. 

  1. luokille

  Ekaluokkalaiset pääsevät tutustumaan kirjastoon ja kirjoihin 1.9. alkavan ekaluokkalaiskampanjan merkeissä. Kirjavinkkistriimit tarjoavat helpon pääsyn kirjojen äärelle suoraan omasta luokasta.

  2. luokille

  Tokaluokkalaiset ovat tervetulleita kirjavinkkaukseen, jotka järjestetään mahdollisuuksien mukaan etänä, kirjastossa tai koululla. Kirjavinkkistriimit tarjoavat helpon pääsyn kirjojen äärelle suoraan omasta luokasta. Mahdollisuuksien mukaan tarjolla on myös Ihan pimee-työpaja kirjastoautossa marraskuussa.

  3.-4. luokille

  3. ja 4. -luokkalaisille on tarjolla erilaisia kirjavinkkauksia, kirjamaistiaisia, sekä tiedonhallintataitojen opastusta. Käynnit järjestetään mahdollisuuksien mukaan etänä, kirjastossa tai koululla. Monille tuttu Sankaribussi kiertää kouluja syyskuussa. Kirjavinkkistriimit tarjoavat helpon pääsyn kirjojen äärelle suoraan omasta luokasta. Lisäksi 4. -luokkalaisilla on mahdollisuus tavata etänä oikea kirjailija virtuaalisessa KULPS-kirjailijatapahtumassa.

  5.-6. luokille

  5.-6. -luokkalaisille tarjolla on monenlaisia kirjavinkkauksia, joita toteutetaan mahdollisuuksien mukaan etänä, kirjastossa ja koululla. Monille tuttu Sankaribussi kiertää kouluja syyskuussa. Voit varata luokallesi kyselytunnin, jolla voi kysellä kirjaston käytöstä, tiedonhausta tai lähdekritiikistä. Työpajoissa pääset mukaan Tiedonhakua ja lähdekritiikkiä Battleen, taikaliemipajaan tai tekemään kirjatrailereita. Kirjavinkkistriimit tarjoavat helpon pääsyn kirjojen äärelle suoraan omasta luokasta.

  Kohdennettuja palveluja pienluokille

  Pienluokat ovat tervetulleita kaikkiin Kirjastopolun palveluihin. Lisäksi tarjoamme nämä erityisesti pienluokille suunnatut palvelut.

  Tilaa kirjastoauto koululle

  Jos matka kirjastoon on hankala, tilatkaa kirjastoauto koululle. Kirjastoauton voi tilata:

  • lainauskäynnille 
  • ekaluokkalaiskampanjakäynnille  
  • kirjojen palautuskäynnille

  Ennen tilausta jutelkaa muiden opettajien kanssa, ja tehkää yhteinen ilmoittautuminen. Uuden ajan varaaminen samoja luokkia varten on mahdollista kun edellinen kirjastoautokäynti on ohitse. 

  Kirjastoauton tilaaminen tapahtuu Microsoft Bookings -työkalun avulla(ulkoinen linkki).

  Valitkaa Bookingsissa ensin haluamanne palvelu, jonka jälkeen voitte valita sopivan päivän ja  saapumisajan. Yhtä luokkaa varten on hyvä varata vähintään 30 min. aikaa, joten valitkaa sopivan mittainen aika, jotta kaikki ehtivät lainaamaan. Mahdollisuuksien mukaan ilmoittakaa luokkien saapusmisajat jo tilauksen yhteydessä. Voitte samalla myös toivoa mukaan otettavaa kirjallisuutta.

  Virtuaaliset KULPS-kirjailijatapahtumat 2.-6. luokille

  Syksyn 2021 KULPS-kirjailijavierailut on varattu. Ensi keväänä on uusi mahdollisuus osallistua. Lisätietoja petra.rukkinen@espoo.fi  
  Pienryhmien on edelleen mahdollista tiedustella kirjailijavierailuja sähköpostilla raisa.alameri@espoo.fi. 

   

  Ruotsinkieliset KULPS-kirjailijatapahtumat: sara.nordlund-laurent@espoo.fi 
  Yläkoulujen KULPS-kirjailijatapahtumat: aila.kaunisvaara@espoo.fi 
  Pienryhmien KULPS-kirjailijatapahtumat: raisa.alameri@espoo.fi  

  Lukudiplomit, -haasteet ja kirjavinkit

  KULPS-kirjastopolun oheismateriaalit lukemisen edistämiseen