Alakoulun KULPS-kirjastopolku

Kirjastopolku innostaa lukemaan, tutustuttaa oppilaat tiedonhaun menetelmiin ja tarjoaa kiinnostavia kirjailijavierailuja sekä erilaisia työpajoja. Kirjastossa kasvaa taito kertoa omaa ja ymmärtää toisen tarinaa. Oman opettajan kanssa tehdyillä kirjastokäynneillä on kauas kannatteleva merkitys.

Ilmoittautumiset ja lisätietoja:

Alakoulun KULPS-kirjastopolun kevään 2022 ilmoittautumiset on nyt julkaistu. Kirjailijatapahtumien ja kirjastoauton ilmoittautumiset alkavat alla mainittuina päivinä. Lisätietoja löytyy tältä sivulta.

Kaikki peruskoululaisten ohjatut kirjastovierailut ovat KULPS-vierailuita. Kaikki kirjastovierailut ovat luokille maksuttomia. Tavoitteenamme on tavata jokainen espoolaisluokka Kirjastopolulla vähintään kerran lukuvuoden aikana joko kirjastossa, koulussa tai etänä.  Mikäli luokkasi ei vielä syksyllä ollut ohjatulla kirjastovierailulla tai saanut omaa kirjavinkkausta, haluamme tarjota kevään aikoja ensin teille. Varaathan vierailusi pian.  Mikäli luokkasi on syksyllä ollut ohjatulla kirjastovierailulla tai kirjavinkkauksessa, malta vielä hetki, varaaminen on mahdollista 28.2. alkaen.   

 • Opettaja voi varata luokalleen yhden ohjatun vierailun kerrallaan.
 • Varaa vierailu vähintään 2 viikkoa ennen toivottua ajankohtaa.
 • Uuden vierailun varaaminen on mahdollista, kun edellinen varaus on käytetty.
 • Lisäksi tarjolla on kirjavinkkistriimejä, kirjastoauton lainauskäyntejä ja kirjailijatapahtumia, joihin voi ilmoittautua, vaikka luokalle olisi varattu jo ohjattu vierailu.

Ohjattujen kirjastovierailujen lisäksi luokat ovat tervetulleita käyttämään kirjastoa omatoimisesti opettajan johdolla. 

  1. luokille

  Ekaluokkalaiset pääsevät tutustumaan kirjastoon ja kirjoihin ekaluokkalaiskäynneillä. Kirjavinkkistriimit tarjoavat helpon pääsyn kirjojen äärelle suoraan omasta luokasta. Ekaluokkalaiskampanja jatkuu kevätlukukauden ajan.

  2. luokille

  Tokaluokkalaiset ovat tervetulleita kirjavinkkaukseen, jotka järjestetään mahdollisuuksien mukaan etänä, kirjastossa tai koululla. Kirjavinkkistriimit tarjoavat helpon pääsyn kirjojen äärelle suoraan omasta luokasta. Kirjastoautossa on tarjolla on Ihan pimee-työpaja.

  3.-4. luokille

  3. ja 4.-luokkalaisille on tarjolla erilaisia kirjavinkkauksia, kirjamaistiaisia, sekä tiedonhallintataitojen opastusta. Käynnit järjestetään mahdollisuuksien mukaan etänä, kirjastossa tai koululla. Kirjavinkkistriimit tarjoavat helpon pääsyn kirjojen äärelle suoraan omasta luokasta. Lisäksi 3.-4.-luokkalaisilla on mahdollisuus tavata etänä oikea kirjailija virtuaalisessa Kulps-kirjailijatapahtumassa.

  5.-6. luokille

  5.-6. -luokkalaisille tarjolla on monenlaisia kirjavinkkauksia, joita toteutetaan mahdollisuuksien mukaan etänä, kirjastossa ja koululla. Kirjavinkkaukset ovat aina räätälöitävissä myös S2-oppilaille soveltuviksi. Toukokuussa koulun pihaan voi tilata vinkkarit ja teemabussin “Pallon puolesta - Lukemalla parempi maailma”. Voit varata luokallesi kyselytunnin, jolla voi kysellä kirjaston käytöstä, tiedonhausta tai lähdekritiikistä. Työpajoissa pääset mukaan Tiedonhakua ja lähdekritiikkiä Battleen, taikaliemipajaan tai tekemään kirjatrailereita. Kirjavinkkistriimit tarjoavat helpon pääsyn kirjojen äärelle suoraan omasta luokasta.  

  Kohdennettuja palveluja pienluokille

  Pienluokat ovat tervetulleita kaikkiin Kirjastopolun palveluihin. Lisäksi tarjoamme nämä erityisesti pienluokille suunnatut palvelut.

  Tilaa kirjastoauto koululle

  Jos matka kirjastoon on hankala, tilatkaa kirjastoauto koululle. Kirjastoauton voi tilata:

  • lainauskäynnille 
  • ekaluokkalaiskampanjakäynnille  
  • kirjojen palautuskäynnille

  Ennen tilausta jutelkaa muiden opettajien kanssa, ja tehkää yhteinen ilmoittautuminen. Uuden ajan varaaminen samoja luokkia varten on mahdollista kun edellinen kirjastoautokäynti on ohitse. 

  Kirjastoauton tilaaminen tapahtuu kevään osalta 20.12.2021 klo15 alkaen Microsoft Bookings -työkalun avulla(ulkoinen linkki).

  Valitkaa Bookingsissa ensin haluamanne palvelu, jonka jälkeen voitte valita sopivan päivän ja  saapumisajan. Yhtä luokkaa varten on hyvä varata vähintään 30 min. aikaa, joten valitkaa sopivan mittainen aika, jotta kaikki ehtivät lainaamaan. Mahdollisuuksien mukaan ilmoittakaa luokkien saapusmisajat jo tilauksen yhteydessä. Voitte samalla myös toivoa mukaan otettavaa kirjallisuutta.

  Virtuaaliset KULPS-kirjailijatapahtumat 1.-6. luokille

  Espoon 1.-6. -luokkalaisilla on nyt mahdollisuus tavata oikea kirjailija. Lukukeskus järjestää virtuaalivierailun tekniikan ja sen testausmahdollisuuden.  

  Helmikuussa kirjailija Siri Kolu vierailee 3.-4. luokille tiistaina 8.2. klo 9, klo 10 ja klo 12.  

  Maaliskuussa kirjailija Roope Lipasti vierailee 5.-6. luokille tiistaina 8.3. klo 9, klo 10 ja klo 12. 

  Huhtikuussa 2022 kirjailija Tuutikki Tolonen vierailee 1.-2. luokille keskiviikkona 13.4. klo 9, klo 10 ja klo 12.  

  Yhteen vierailuun mahtuu 5 luokkaa!  

  Ilmoittautuminen aukeaa 10.1.2022.  Ilmoittaudu tämän linkin kautta.(ulkoinen linkki)

   

  Voitte ilmoittautua vierailulle, vaikka olisitte osallistumassa muuhun Kirjastopolun palveluun.   

  Lisätietoja: petra.rukkinen@espoo.fi  

   

  Ilmoittautuminen: 
  Yläkoulujen KULPS-kirjailijatapahtumat: Linkki tulee tähän. Lisätietoja aila.kaunisvaara@espoo.fi  

  Pienryhmien KULPS-kirjailijatapahtumat: petra.rukkinen@espoo.fi 

  Lukudiplomit, -haasteet ja kirjavinkit

  KULPS-kirjastopolun oheismateriaalit lukemisen edistämiseen

  Materiaaleja kirjastonkäytön opetteluun

  Helmet-sivuston info-osiosta(ulkoinen linkki) löytyy yleistietoa kirjaston palveluista ja esimerkiksi kirjastokortin hankkimisesta. Alempana löydät Espoossa tehtyjä ohjevideoita sekä muuta hyödyllistä tietoa kirjaston palveluista.