Katukunnossapito, tilanne 14.4.2023

Katuhiekkojen poistaminen on viivästynyt hitaasti alkaneen kevään vuoksi. Työt ovat olleet täydessä vauhdissa vasta vajaat pari viikkoa. Työ on kolmivaiheinen ja vasta kolmannen vaiheen jälkeen saadaan valmista. Näillä näkymin työ kestää toukokuun loppuun saakka.

Hiekkaiset nurmialueet ja pientareet

Hiekanpoisto nurmialueilta mietityttää kuntalaisia kesää kohti mentäessä. Poistamme kaupungin nurmialueille kasaantunutta hiekkaa vain, jos se haittaa alueen kunnossapitoa.

Alle kolme metriä leveiden viherkaistaleiden kunnossapito kuuluu kohdalla olevan kiinteistön vastuulle. Poistamme hiekan näistä kohdista vain, jos kyse on tavallista suuremman aurausvallin jättämästä hiekasta.

Jos hiekkaa on kiinteistön vastuulla olevalla kaistalla hyvin paljon, kunnossapidosta vastuullinen voi harjata sen asfaltille ennen kuin kaupunki puhdistaa tuon kohdan. Jos kaupunki on ehtinyt puhdistaa asfaltin, nurmikon ylimääräinen hiekka jää kiinteistön vastuulle.

Kohtuullinen määrä hiekkaa on myös hyödyksi nurmikolle. Se tekee maaperästä ilmavaa ja on siten hyödyksi juuristolle. Hiekasta ja kasvillisuudesta kasvanut kumpu tulee poistaa, jos se estää veden valumista ajotieltä. Jos ajotie on kaupungin, kaupunki poistaa sen. Jos taas kyse on yksityistiestä, poiston vastuu on tiekunnalla tai tien varren asukkailla.

Pysäköi oikein!

Yksi väärin pysäköity ajoneuvo voi estää kunnossapidon kaluston työt. Kun pysäköit säännösten mukaisesti, kiittävät sekä alueen asukkaat, kulkijat että kunnossapitoauton kuljettaja!

Palautetta kunnossapidosta

Asiakaspalvelumme tekee tiivistä yhteistyötä kunnossapidon kanssa ja välittää heille tietoa saadusta palautteesta. Kunnossapitohenkilöstömme kunnostaa katuja järjestyksessä alue kerrallaan.

Pyydämme, että lähetät palautteesi suoraan sähköisen palautekanavamme(ulkoinen linkki) kautta. Sekä palaute- että puhelinpalvelussamme on ajoittain ruuhkaa ja jonotusajat voivat venyä pitkiksi.

Jos vain voit, liitä palautteeseesi valokuva. Siitä pystymme arvioimaan tilanteen vakavuuden ja palautteen käsittely nopeutuu huomattavasti.

Trimble Feedback -mobiilisovellus

Voit antaa sijaintiin perustuvaa palautetta myös Trimble Feedback -mobiilisovelluksen(ulkoinen linkki) kautta. Se on nopea tapa ilmoittaa asiakaspalveluun esimerkiksi kunnossapitotarpeesta. Käsittelemme kaikki mobiilipalautteet ja lähetämme ne asiantuntijoille toimenpiteitä varten. 

Aurinkoista kevättä!

 

Koko Espoo