Kilon koulu on 480 oppilaan alakoulu. Yleisopetuksen lisäksi koulussamme on erityisopetuksen luokkia. Koulu sijaitsee Kilossa osoitteessa Aspelinintie 3. Lukuvuosina 2021-2022, 2022-2023 sekä syksyllä 2023 Kilon koulu toimii väistötiloissa useammassa eri pisteessä. Tänä aikana vanhan koulun paikalle rakennetaan uusi koulurakennus.
Meidän koulu
Koulussamme opetus ja kasvatus pohjautuvat opetussuunnitelmaan. Opetussuunnitelmamme kertoo, miten opetus koulussamme järjestetään sekä mitä ja miten opiskellaan. Opetussuunnitelma määrittelee oppiaineiden tavoitteet ja sisällöt sekä arvioinnin perusteet.
Espoossa painotetaan positiivisen kasvatuksen ja opetuksen näkökulmaa. Tämä tarkoittaa sitä, että autamme oppilaita tunnistamaan ja hyödyntämään omia vahvuuksiaan. Rohkaiseva ohjaus ja kannustava palaute lisäävät oppilaan luottamusta omiin mahdollisuuksiinsa. Oppimisen haasteisiin vastaamme kehittämällä oppilaan vahvuuksia edelleen.
Kilon koulussa opiskellaan englantia ensimmäisestä vuosiluokasta lähtien. A2-kieliksi on mahdollista valita ruotsi tai saksa. B-ruotsi alkaa kuudennella luokalla.
Kuva: Taru Turpeinen
Matkakortin hakeminen syyslukukaudeksi 2023
Kilon koulun 3-6-luokkien oppilailla on mahdollisuus anoa matkakorttia koulumatkoja varten väistökouluihin (Perkkaa ja Laajalahti). Matkakortti myönnetään, mikäli koulumatka ylittää 3 kilometriä. Toivomme saavamme matkakorttihakemuksia mahdollisuuksien mukaan jo ennen kesäloman alkua. Hakemuksen voi palauttaa omalle luokanopettajalle 3.6. mennessä tai kesän aikana postitse Kilon koulun kansliaan (Perkkaan koulu, Majurinkatu 8). Lomakkeen sähköinen palauttaminen on mahdollista ainoastaan allekirjoitettuna ja skannattuna.
Päätös matkakortin myöntämisestä tulee näkyviin Wilmaan. Kun myönteinen päätös näkyy Wilmassa voi matkakortin käydä noutamassa Sellon kirjaston yhteydessä olevasta palvelupisteestä. Korttia noudettaessa lapsen henkilöllisyys täytyy todistaa esim. KELA-kortilla.
3.6. mennessä palautetu hakemukset käsitellään kesän aikana niin, että kortti on noudettavissa viimeistään elokuun alussa. Kesän aikana saapuneet hakemukset käsitellään elokuun ensimmäisellä viikolla.
Huoltajainfo koulutulokkaiden vanhemmille ti 16.5.
Järjestimme tulevien ensimmäisten luokkien oppilaille tutustumispäivän tiistaina 16.5. klo 9.00 Lintumetsän toimipisteessämme. Lapsille järjestettiin tilauskuljetus koululle Kilon alueen päiväkodeista. Lisää tietoa tutustumispäivästä ja kuljetuksista löytyy 'Tervetuloa kouluun'-kirjeestä, joka on jaettu jokaiselle tulevalle ekaluokkalaiselle. Kirje löytyy myös täältä:
Koulussamme opetus ja kasvatus pohjautuvat opetussuunnitelmaan. Opetussuunnitelmamme kertoo, miten opetus koulussamme järjestetään sekä mitä ja miten opiskellaan. Opetussuunnitelma määrittelee oppiaineiden tavoitteet ja sisällöt sekä arvioinnin perusteet. Kunta- ja koulukohtaiset opetussuunnitelmat laaditaan valtakunnallisten opetussuunnitelman perusteiden pohjalta.
Opetettavat kielet
Ensimmäisen luokan kevätlukukaudesta lähtien oppilaille opetetaan englantia. Neljännellä luokalla on mahdollista aloittaa joko ruotsin tai saksan opiskelu. B1 ruotsi alkaa kuudennella luokalla.
Opiskeluhuolto
Oppilas saa koulussa tukea hyvinvointiin ja oppimiseen. Tukea voi saada oppilaanohjauksen, tukiopetuksen, osa-aikaisen erityisopetuksen, oppilashuollon palvelujen, tulkitsemis- ja avustajapalvelujen sekä yleisen, tehostetun ja erityisen tuen avulla. Kaupungin sivuilta löydät lisätietoa erilaisista tukimuodoista.
Perusopetuksen iltapäivätoiminta on ohjattua ryhmämuotoista toimintaa, jossa 15 lapsen ryhmää ohjaa yksi aikuinen. Lue lisää iltapäivätoimintaan hakemisesta kaupungin yhteisiltä sivuilta.
Kilon koulun iltapäiväkerhotoiminnan järjestää HSIS-iltapäiväkerhot.
Yhdessä huoltajien kanssa tuemme oppilaiden kasvua, oppimista ja hyvinvointia. Kodin ja koulun yhteistyö on arvostavaa, monipuolista ja aktiivista kasvatuskumppanuutta, joka perustuu keskinäiseen luottamukseen.
Wilma
Verkkopalvelu Wilma(ulkoinen linkki) on keskeinen kodin ja koulun viestinnän väline. Saat Wilmassa viestejä ja tiedotteita lapsesi koulusta. Voit lähettää viestejä, seurata lapsesi oppimista tai selvittää poissaoloja Wilmassa
Vanhempainyhdistykset ja luokkatoimikunnat
Vanhempainyhdistysten ja luokkatoimikuntien toiminta edistää huoltajien yhteistyötä ja antaa tilaisuuksia toinen toisiinsa tutustumiseen. Yhteistyön tuloksina on monissa kouluissa järjestetty erilaisia teemapäiviä, tapahtumia, esityksiä ja talkoita. Huoltajia kannustetaan osallistumaan ja kehittämään koulun toimintakulttuuria.
Espoossa toimii myös kaupunkitason vanhempainyhdistys: KoKoEspoo ry (ulkoinen linkki)on kodin ja koulun yhteistyöfoorumi. Yhdistys toimii vanhempainyhdistysten ja vanhempien vaikuttamis- ja tietokanavana.
Johtokunta
Espoon kouluissa on joko koulukohtaiset tai useamman koulun yhteiset johtokunnat. Johtokunnan tehtävissä korostuvat koulun tukeminen sekä hyvän yhteistyön ja turvallisen opiskeluympäristön ylläpitäminen. Johtokunta hyväksyy mm. koulun opetussuunnitelman ja lukuvuosisuunnitelman. Johtokunnassa on mukana oppilaiden vanhempia ja koulun henkilökunnan edustajia. Yläkouluissa ja yhtenäisissä peruskouluissa johtokuntatyöhön osallistuu myös oppilaiden edustajia. Johtokunta valitaan neljäksi vuodeksi kerrallaan. Johtokunnan tehtävät ja ratkaisuvalta kuvataan tarkemmin Espoon kaupungin hallintosäännössä.