Projektit

KAMU Espoon kaupunginmuseossa on käynnissä muun muassa Muinaistutkijan matkassa, Espoonkartano ja Yleisötyöpolitiikka-projektit.

Muinaistutkijan matkassa -projekti

Muinaistutkijan matkassa on KAMU Espoon kaupunginmuseon vuonna 2020 käynnistynyt projekti, joka käsittelee tietoa Espoon arkeologiasta vuosina 2020-2023. Yleisölle esihistoriateema näkyy erityisesti vuonna 2022, jolloin projektin lopputulokset ja palvelut julkaistaan.

KAMUssa Näyttelykeskus WeeGeellä 17.3.2022 avautuva Johtolankoja juurillemme -näyttely kertoo esihistoriasta geenitiedon näkökulmasta ensimmäistä kertaa Suomessa. Näyttelyssä tarkastellaan nykyihmisen perimää ja sen kautta lähdetään etsimään juuriamme esihistoriasta. Näyttelyssä hyödynnetään uusinta tutkimustietoa genetiikasta ja arkeologiasta.

Projektiin liittyen museo tuottaa helposti lähestyttävän julkaisun Espoon esihistoriasta, jolle on selkeä tarve, sillä nykyiset vastaavat julkaisut ovat 1990-luvulta. Mobiilireittien avulla tehdään merkittäviä espoolaisia arkeologisia maastokohteita tunnetuksi yleisölle. Yleisökaivaus tehdään Karhusuon koulun kanssa koronatilanteen salliessa syyskuussa 2021 ja pedagogiset palvelut räätälöidään teemaan sopivaksi.

Lisätietoja:
projektipäällikkö, intendentti
Tomi Heikkilä
puh. 046 877 3162