Tietoa KAMUsta

KAMU Espoon kaupunginmuseo tutkii, säilyttää ja esittelee Espoon historiaa ja lähiympäristöä yhdessä kaupungin asukkaiden kanssa. Museolle kerätyt tuhannet tarinat kertovat espoolaisista. Ne rakentavat yhteenkuuluvuutta ja herättävät keskustelua. Museo hoitaa myös alueellisen vastuumuseon kulttuuriympäristötehtäviä.

Kokoelmat

Museo tallentaa muun muassa espoolaisen teollisuuden ja kaupungistumisen vaiheita. Myös nykyajan elämän ilmiöitä dokumentoidaan. 
Kuvakokoelmat
Esinekokoelmat
Arkisto

Kulttuuriympäristöt

Museon tehtäviin kuuluu kulttuuriympäristön tutkiminen, arvottaminen ja siitä huolehtiminen. Kulttuuriympäristö on kokonaisuus, jonka muodostavat rakennetut ympäristöt, arkeologiset kohteet ja perinnemaisemat.
Kulttuuriympäristö
Rakennusten suojelu
Arkeologia
Maisemat

Näyttelyt

Näyttelyt ovat museotyön näkyvin osuus, mutta ennen avajaisia on tehty paljon töitä näyttelyn toteutusta varten mm. tutkimustyötä, esineiden konservointia, kuratointia, näyttelyn rakentamista, opastuksen suunnittelua, graafista suunnittelua sekä viestintää ja markkinointia.

Opetus

KAMU tarjoaa opastuksia ja työpajoja eri oppilasryhmille. Espoon kaupunginmuseon palvelut ovat maksuttomia kaikille varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen opiskelijoiden ryhmille ja ovat osa Espoon kulttuuripolku KULPS:ia. Lue lisää museon opetuspalveluista Opi museossa -sivulta

Tutkimus

KAMU tekee tutkimustoimintaa ja kehittämistyötä omien resurssiensa puitteissa. Museon tekemä tutkimus kohdistuu museon kokoelmiin, ympäröivän alueen kulttuuriperintöön ja lähiympäristöön. Tutustu tarkemmin KAMUn Tutkimus- ja julkaisupolitiikkaan (ks. ladattavat tiedostot sivun alalaidassa). 

Palvelujen hinnasto

KAMUn maksullisia palveluja ovat mm. valokuvien digitointi, tilojen vuokraus, opastukset sekä kuvaukset museon ulkoalueilla ja sisätiloissa. Hinnasto ei sisällä museoiden pääsymaksuja eikä museokaupan hintoja.
KAMU Espoon kaupunginmuseon palvelumaksut