Ilm,akuvaan on hahmoteltu suunnitelma
Havainnollistava iImakuva koillisesta Kuva: L Arkkitehdit Oy

Otaniemen Biologin ja Meritekniikan alueen täydennysrakentaminen

AsemakaavoitusTapiola

Biologin ja Meritekniikan kortteleista suunnitellaan monimuotoista kaupunkia osaksi Otaniemen kulttuurihistoriallisesti arvokasta ympäristöä. Alueelle suunnitellaan asuntoja, opetus-, toimisto- ja liiketiloja sekä päiväkoti. Kaavamuutoksella varmistetaan uuden rakentamisen sopivuus alueen arvokkaaseen kulttuuriympäristöön. Suunnittelussa huomioidaan luonto- ja maisema-arvot ja kehitetään jalankulun ja pyöräilyn yhteyksiä puistoraittien muodossa. Tavoitteena on mahdollistaa myös Tekniikantien katualueen laajentaminen. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävillä 28.11.–27.12.2022. Kaavaehdotus tulee nähtäville arviolta syksyllä 2023.

Kaavan nimi

Biologi

Aluenumero

220507

Kaavatyyppi

Asemakaavan muutos

Vaihe

Valmisteluvaihe

Hakija

Yksityinen maanomistaja

Taustatietoa

Kaavamuutoksen lähtökohdaksi on järjestetty vuonna 2021 arkkitehtuurikilpailu, jonka voittaneen ehdotuksen pohjalta laaditaan asemakaavan viitesuunnitelma. 

 

Yhteyshenkilöt

Virpi Pulkkanen

arkkitehti, asemakaavoitus+358 40 5067428Tekniikantie 15, Otaniemi

Olli Koivula

suunnitteluinsinööri, asemakaavan liikennesuunnittelu+358 46 8773003Tekniikantie 15, Otaniemi
Vaikuta nyt -uutiskirje kertoo, mihin hankkeisiin voit juuri nyt vaikuttaa ja mitä lähialueellasi tapahtuu. Lisäksi saat tiedon tulevista asukastilaisuuksista. Kirje ilmestyy sähköpostiisi kahden viikon välein. Tilaa klikkaamalla kuvaa!