Suunnittelualue on merkitty karttaan sinisellä viivalla

Leppävaaran urheilupuisto

PuistotLeppävaara

Espoon Kaupunkitekniikan keskus laatii puistosuunnitelmaa Leppävaaran urheilupuiston alueelle. Suunnittelua tehdään yhteistyössä Espoon liikunnan ja urheilun tulosyksikön kanssa. Tavoitteena on suunnitella alueelle uusia toimintoja sekä lisätä viihtyisää oleskelutilaa. Alueelle suunnitellaan muun muassa uusi tekonurmi- ja tekojääkenttä nykyisen hiekkakentän paikalle, uudet tenniskentät, rantalentopallokenttä ja uusia liikunnallisia toimintoja, kuten ulkokuntosali. Alueelle suunnitellaan picnic-alue ja avointa nurmitilaa esimerkiksi puistojumppaan tai oleskeluun. Ulkoilureittejä järjestellään uusiksi muun muassa parhaillaan paikalle rakentuvan Kameleonten-urheiluhallihankkeen vuoksi. Pyöräily- ja hiihto-olosuhteet huomioidaan. Alueesta pyritään suunnittelemaan toimiva ja maisemallisesti viihtyisä kokonaisuus alueen luontoarvot huomioiden. Tekninen lautakunta on hyväksynyt suunnitelmat 14.9.2022.

Sijainti

Leppävaaran urheilupuisto

Vaihe

Lainvoimainen

Suunnittelutyön pohjaksi järjestettiin asukaskysely verkossa Webropol-kyselytyökalulla. Kysely oli avoinna 29.10.-21.11.2021 välisenä aikana ja vastaajia oli yhteensä 403.

Luonnosta oli mahdollista kommentoida osoitteessa otakantaa.fi-palvelussa tai sähköpostitse ville.sorvali@espoo.fi 15.7.2022 saakka. Tästä linkistä otakantaa.fi-palveluun.(ulkoinen linkki)

Hankkeen aikataulu

Suunnitelman on tavoitteena valmistua 2022 syksyn aikana. Sen jälkeen työstetään tarkempia rakennussuunnitelmia. Hankkeen rakentamista tavoitellaan aloitettavaksi vaiheittain vuosien 2023-2024 aikoina.

Suunnittelualueen karkea rajaus esitetään yllä olevassa kuvassa. Suunnittelualueeseen ei kuulu nykyinen skeittipaikka, Angry Birds -leikkipuisto, yleisurheilustadionin katsomorakennuksen eteläpuolelle rakentuva Kameleonten-yleisurheiluhalli eikä urheilupuiston pysäköintialueet ja liikennejärjestelyt.

Yhteystiedot

Ville Sorvali

Suunnitteluinsinööri+358 40 6577398Tekniikantie 15, Otaniemi

Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu

+358 9 81625100