Suunnittelualue on merkitty karttaan sinisellä viivalla

Leppävaaran urheilupuisto

PuistotLeppävaara

Espoon Kaupunkitekniikan keskus laatii puistosuunnitelmaa Leppävaaran urheilupuiston alueelle. Suunnittelua tehdään yhteistyössä Espoon liikunnan ja urheilun -tulosyksikön kanssa. Tavoitteena on suunnitella alueelle uusia toimintoja sekä lisätä viihtyisää oleskelutilaa. Alueelle suunnitellaan muun muassa uusi tekonurmi- ja tekojääkenttä nykyisen hiekkakentän paikalle, uudet tenniskentät, rantalentopallokenttä ja uusia liikunnallisia toimintoja, kuten ulkokuntosali. Alueelle suunnitellaan picnic-alue ja avointa nurmitilaa esimerkiksi puistojumppaan tai oleskeluun. Ulkoilureittejä järjestellään uusiksi muun muassa parhaillaan paikalle rakentuvan Kameleonten-urheiluhallihankkeen vuoksi, Pyöräily- ja hiihto-olosuhteet huomioidaan. Alueesta pyritään suunnittelemaan toimiva ja maisemallisesti viihtyisä kokonaisuus alueen luontoarvot huomioiden.

Sijainti

Leppävaaran urheilupuisto

Vaihe

Suunnittelu

Suunnittelutyön pohjaksi järjestettiin asukaskysely verkossa Webropol-kyselytyökalulla. Kysely oli avoinna 29.10.-21.11.2021 välisenä aikana ja vastaajia oli yhteensä 403.

Suunnitelman on tavoitteena valmistua 2022 alkukesän aikana. Sen jälkeen työstetään tarkempia rakennussuunnitelmia. Hankkeen rakentamista tavoitellaan aloitettavaksi vaiheittain vuosien 2023-2024 aikoina.

Suunnittelualueen karkea rajaus esitetään yllä olevassa kuvassa. Suunnittelualueeseen ei kuulu nykyinen skeittipaikka eikä Angry Birds -leikkipuisto. Yleisurheilustadionin katsomorakennuksen eteläpuolelle on rakentumassa Kameleonten-urheiluhalli, mikä ei kuulu puistosuunnitelmaan. Nykyinen Kaivoskallion jalkapallokenttä on tavoitteena jättää ennalleen. Pysäköintialueet ja liikennejärjestelyt jäävät myös puistosuunnitelman ulkopuolelle.

Yhteystiedot

Ville Sorvali

Suunnitteluinsinööri+358 40 657 7398Tekniikantie 15, Otaniemi

Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu

09 816 25100