Työnantajatreffit ovat Securitakselle hyvä väylä löytää työvoimaa

  • Työ
  • Yrittäjyys
23.8.2022 6.36Päivitetty: 17.8.2023 7.20
Securitaksen rekrytointikoordinaattori Teemu Leppäsalko.
Securitaksella on noin 300 työpaikkaa Espoossa. Rekrytointikoordiaattori Teemu Leppäsalko kertoo, että työnantajatreffit ovat yritykselle oivallinen tapa kohdata potentiaalisia työntekijöitä. Taustalla on Sellon kirjaston lava, jolle Leppäsalko on noussut monen monta kerta kertomaan Securitaksen avoimista työpaikoista. Kuva: Pirjo Hammarberg

Espoon kaupungin järjestämillä työnantajatreffeillä työnantajat pääsevät esittelemään toimintaansa ja kertomaan avoimista työpaikoista työnhakijoille. Rekrytointitapahtumia järjestetään säännöllisesti pari kertaa kuukaudessa.

- Erittäin hyvä konsepti, vakuuttaa Securitaksen rekrytointikoordinaattori Teemu Leppäsalko.

Espoon kaupungin elinkeino ja työllisyys -tulosyksikössä on jo pitkään ymmärretty kohtaanto-ongelman ydin. Espoolaisilla työnantajilla on tarjolla työpaikkoja, mutta jostain syystä työnhakijat eivät löydä niitä helposti. Rekrytointikonsepti, jossa työnantaja pääsee puhumaan suoraan työnhakijoille, palvelee hyvin sekä työnantajaa että työnhakijaa. Työnantajan lisäksi työnantajatreffeillä on aina mukana Espoon kaupungin työntekijöitä, joilta työnhakija saa neuvoja ja apua esimerkiksi työhakemuksen tekemisessä.

- Työnantajatreffeillä työllistyy hyvin, kertoo Espoon kaupungin yritysyhteistyökoordinaattori Jari Engström.

Työnhakijoille tapahtuma on iso mahdollisuus, sillä työnantajatreffeillä kaikki pääsevät haastatteluun ja saavat kullanarvoista palautetta osaamisestaan ja mahdollisuuksistaan.

Kaikilla työnantajatreffeille osallistuvilla on mahdollisuus päästä työhaastatteluun. Espoon kaupungin yritysyhteistyökoordinaattori Jari Engström ja yrityskoordinaattori Irina Wall jakavat vuoronumeroita haastatteluihin.Kuva: Pirjo Hammarberg

Securitaksella on jatkuva haku

Turvallisuuspalveluita tarjoava Securitas on osallistunut työnantajatreffeille tänä vuonna jo kolmesti. Monipuolisten rekrytointikanavien käyttäminen on heille elintärkeää, sillä vartijoiden ja järjestyksenvalvojien vaihtuvuus on suurta. Motivoituneiden työntekijöiden etsiminen on jatkuva prosessi. Alalla työskentelee tilapäisesti paljon esimerkiksi opiskelijoita. Työmarkkina vilkastuu aina kesäksi, mutta syksyllä kun opiskelupaikat varmistuvat tai osa lähtee armeijaan, syntyy kiertoa taas.

Yhteensä Securitas työllistää pääkaupunkiseudulla noin 1200 työntekijää. Heistä Espoossa on noin 300.

- Työnantajatreffien kautta löydämme työntekijöitä, mutta samalla tavoitamme myös paljon potentiaalisia tulevia turvallisuusalan ammattilaisia, kertoo Teemu Leppäsalko.

Leppäsalko uskoo myös, että toiston kautta rekrytointiin löytyy tehoa. Säännöllinen osallistuminen työnantajatreffeille on yksi osa tätä ajattelua.

- Työnantajatreffeille ei voi jättää menemättä. Tapahtuma on hyvä! Espoon kaupungin kanssa asiat saadaan aina sovittua vaivattomasti ja tilaisuuden järjestäminen on meille äärimmäisen helppoa.

Securitaksen Teemu Leppäsalko jatkaa lauseita

Yrittäjän Espoo on…
lähestyttävä ja avoin - jos uskaltaa.

Elämäni yrittäjänä olisi helpompaa, jos saisin verkoston kautta…
järjestymään ”norminpurkutalkoot”, joissa keskityttäisiin ihmisten kohtaamiseen. Jos työnantajilla ja työnhakijoilla olisi enemmän aitoja mahdollisuuksia matalan kynnyksen yhteydenpitoon, työllistymistulokset paranisivat varmasti.

Yksi osoite, kaikki yrityspalvelut. Business Espoo -yrityspalveluverkosto tukee espoolaisten ja sen lähikuntien yrittäjien ja yritysten elinvoimaa tarjoamalla parhaat, jatkuvasti kehittyvät palvelut yhdessä paikassa. Business Espoo nostaa esiin espoolaisia yritys- ja yrittäjätarinoita, toimijoita sekä artikkeleita yrittäjyydestä.