Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan ja vammaisneuvoston yhteinen kokous 8.2.2022

  • Päätöksenteko
Kaarina Salonen
3.3.2022 12.17Päivitetty: 25.4.2022 10.58

Kokouksessa käsiteltiin seuraavia asioita.

Moninainen rekrytointi Espoon kaupungilla

Espoon kaupunki toteutti Riesa Consultative Oy:n kanssa kyselyn, joka oli suunnattu henkilöille, jotka rekrytoivat työntekijöitä Espoon kaupungin palvelukseen. Kyselyyn vastasi 85 henkilöä.

Kyselyllä selvitettiin rekrytoivien henkilöiden näkemyksiä kokonaisvaltaisesti rekrytointiprosessin ja työyhteisön monimuotoisuus- ja yhdenvertaisuuskysymyksistä. Kyselyn tarkoituksena on auttaa kehittämään Espoon kaupungin toimintaa edellä kuvattujen teemojen osalta. Kyselyn esitteli Anni Kyröläinen, Riesa Consultative Oy:stä. Kokouksessa käytiin läpi keskeisiä tuloksia sekä kerrottiin toimenpide-ehdotuksista. Kokouksen jäsenet toivotettiin tervetulleeksi 9.2.2022 Teamsissa järjestettävään Moninainen rekrytointi -koulutukseen.

Reilu meininki työssä ja elämän muilla alueilla -tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman kommentointi

Espoon kaupungissa valmistellaan lakisääteisiä palvelujen ja henkilöstön tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmia. Aikaisempina vuosina on ollut tapana tuoda melko valmiit suunnitelmat luottamushenkilöille kommenteille. Olemme saaneet palautetta vuosien aikana siitä, että luottamushenkilöt ovat kokeneet vaikutusmahdollisuuksiensa olevan vähäiset edellä mainitun käytännön vuoksi.

Kokouksessa käsiteltiin taustadokumenttiluonnos ja toimenpideosio valmistellaan myöhemmin kommentoitavaksi.

Kokouksessa työskenneltiin aluksi pienryhmissä, lopuksi käytiin aktiivinen keskustelu ja koottiin yhteinen palaute taustadokumenttiluonnoksesta. Palaute viedään kaupunkitasoiselle tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusverkostolle käsiteltäväksi ja huomioitavaksi jatkotyöskentelyssä.

Kehittynyt luonnos tuodaan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnalle ja vammaisneuvostolle kommentille myöhemmin keväällä.

 

 

 

 

 

  • Espoo kaikille