Elämysten mahdollistaja

  • Työ
23.9.2022 10.09Päivitetty: 23.9.2022 11.34
Tapahtumakoordinaattori Jussi Hietala
Tapahtumakoordinaattori Jussi HietalaKuva: Juho Kuva

Tapahtumakoordinaattori Jussi Hietala haluaa olla mukana kehittämässä kaupungin tapahtumatarjontaa mahdollisimman monipuoliseksi ja kaikkia asukkaita palvelevaksi. Hän työskentelee Espoon kaupunkitapahtumissa, joka kuuluu osaksi Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalveluita.

– Työkenttänäni on suurimmaksi osaksi asukkaille suunnattujen tapahtumien koordinointi ja viestintä. Päivät kuluvat eri alojen toimijoiden ja henkilöiden kontaktoinnissa, asioiden järjestelemisessä ja tapahtumien mahdollistamisessa, hän kiteyttää.

Työntäyteinen teemavuosi

Kun Jussi viime vuonna aloitti tapahtumakoordinaattorin sijaisuuden, aloitettiin myös Espoo 50 vuotta kaupunkina -teemavuoden suunnittelu. Teemavuoden koordinaatioryhmä koostuu osallistujista jokaiselta kaupungin toimialalta.

– Tämä vuosi on ja on ollut mainio mahdollisuus tuoda kaupungin perustoimintaa näkyväksi ja esitellä Espoota monimuotoisena eri tapahtumien avulla, Jussi pohtii.

Teemavuoden muistamisen ei tarvitse olla kovin mahtipontista, vaan se voi nivoutua luontevasti arkityöhön. Esimerkiksi päiväkodeissa on askarreltu teemavuoden innoittamana.

Inspiraatiota tarjolla

Omia työtehtäviään kuvaillessaan Jussi käyttää sanaa mahdollistaminen.

– Pyrimme tarjoamaan Espoon asukkaille inspiraatiota ja elämyksiä heidän kotikaupungissaan. Esimerkiksi elokuun viimeisenä viikonloppuna vietettävä Espoo-päivä on sellainen: päivän sisällön tekevät asukkaat ja eri yhteisöt. Meidän tehtävänämme on koordinoida tapahtuma ja tehdä se mahdolliseksi, Jussi kertoo.

Kehittäminen tuntuu asialta, jota Jussi haluaa tehdä jatkossakin, kun vuoden mittainen tapahtumakoordinaattorin sijaisuus päättyy.

– Innostun ajatuksesta, että Espoosta kehitetään entistäkin parempaa tapahtumakaupunkia – edellytyksiä siihen kyllä on. Valtuustokauden kehittämisohjelmaankin kirjattiin tavoite tapahtumien yhteisöllisestä Espoosta.

Asukkailta saatu palaute palkitsee.

– Tuntuu hyvältä, kun jokin tapahtuma on ollut onnistunut ja siitä saa kiitosta tyytyväiseltä espoolaiselta.

Espoo 50 vuotta kaupunkina -teemavuosi on vienyt Jussin myös roudarin hommiin. Tässä kuljetetaan kalustoa Marketanpuistoon, jossa järjestettiin Järvenperän Juhlakarnevaali 23.8.Kuva: Juho Kuva

Lue lisää Espoo 50 vuotta kaupunkina -teemavuodesta

Teksti Susanna Haanpää, kuvat Juho Kuva. Teksti lyhennetty artikkelista, joka on julkaistu Espoon kaupungin henkilöstölehti Espressissä 3/2022.

  • Töissä Espoolla
  • Kaupunkitapahtumat Espoo