Diginä kasvotusten - neuvontaa videochatissa

  • Espoon kaupunki
28.3.2023 10.40Päivitetty: 19.4.2023 9.32
Markku Mattila on tietokoneruudun edessä ja katsoo hymyillen kameraan.  Markkulalla on kuulokkeet korvilla. Tietokoneen näytöllä näkyy ihminen.
Espoolainen Markku Mattila kokeili videochatiä. Hän totesi sen hyvin helppokäyttöiseksi etenkin, jos tietokoneen ja älypuhelimen käyttö on entuudestaan tuttua. Kuva: Sampo Korhonen

Tekstit on julkaistu alun perin Espoo-lehdessä 1/2023.
Lue Espoo-lehden 1/2023 muita juttuja
--

Jos sinulla on kysyttävää mistä tahansa Espoon kaupungin palvelusta, voit ottaa yhteyttä palveluneuvojaan esimerkiksi videochatin kautta.  

Videochatiin pääset Espoon kaupungin chat- ja puhelinneuvonnan sivulta. Kun olet valinnut sieltä videochatin, tietokoneesi näytölle ilmestyy ihka oikea ihminen vastaamaan kysymyksiisi.   

Palveluneuvoja Meri Pohjola kertoo myös seniorien löytäneen videochatin. He ovat ilahduttavan uteliaita ja kiinnostuneita oppimaan uutta.  

”Videochatin kautta palvelu on henkilökohtaisempaa, sillä sen välityksellä on kasvotusten oikean ihmisen kanssa. Tämä tekee neuvonnasta inhimillisempää. Samalla se lisää turvallisuuden tunnetta: näet, kenen kanssa juttelet”, Pohjola kertoo. 

Palveluneuvoja voi jakaa oman näyttönsä sisällön ruudulla ja näyttää konkreettisesti, miten esimerkiksi jokin verkkopalvelu toimii. Näytön jakaminen sopii erityisen hyvin kaikenlaiseen digitukeen. 

Espoolainen Markku Mattila kokeili videochatiä. Hän totesi sen hyvin helppokäyttöiseksi etenkin, jos tietokoneen ja älypuhelimen käyttö on entuudestaan tuttua. 

”Videochat on kätevä etenkin niille, jotka tarvitsevat kiireellistä apua johonkin asiaan. Henkilökohtaisesti tykkään mennä suoraan Espoo-infoon, jos tarvitsen jossain tukea”, Mattila tuumaa.

Apua monesta kanavasta 

Palveluneuvojat tavoitat chatin, videochatin, puhelimen, sähköpostin tai sosiaalisen median kautta.  

Jos tarvitset apua esimerkiksi Kela-asiointiin tai erilaisten hakemusten täyttämiseen, ota yhteyttä! 

Myös kirjastot tarjoavat tukea arjen digipulmiin, kuten tietokoneen tai mobiililaitteen käyttöön ja sähköiseen asiointiin.

Tutustu Espoon kaupungin chat- ja puhelinneuvonta 

Lue lisää kirjastojen tarjoamasta digituesta.

Teksti: Marjo Tiirikka.

  • Espoo-lehti