Apua Hello Espoo -infosta

  • Espoon kaupunki
  • Työ
29.3.2023 5.46Päivitetty: 4.5.2023 11.05

Teksti on julkaistu alun perin Espoo-lehdessä 1/2023.
Lue Espoo-lehden 1/2023 muita juttuja
--

Ison Omenan kauppakeskuksen palvelutorilla sijaitseva Hello Espoo -info neuvoo vieraskielisiä espoolaisia arjen asioissa matalalla kynnyksellä.

Infossa autetaan esimerkiksi maahanmuuttoon, varhaiskasvatukseen, opiskeluun ja etuuksiin liittyvissä asioissa tai vaikka harrastusten löytämisessä ja terveydenhuoltoon hakeutumisessa.

Apua saa selkosuomeksi ja englanniksi. Tarvittaessa käytetään tulkkia.

Hello Espoo -infossa työskentelee eri alan ammattilaisia, kuten sosiaaliohjaajia, varhaiskasvatuksen palveluohjaaja, sairaanhoitaja ja palveluneuvojia. Apu on hyvin konkreettista, kuten erilaisten lomakkeiden täyttämistä.

”Tyypillisimmin meiltä pyydetään apua Kela- ja Migri-asioihin, mutta meille voi tulla esimerkiksi laskun tai viranomaispapereiden kanssa, jos ei ymmärrä, mistä siinä on kysymys”, palveluneuvoja Ahmed Jama kertoo.

Hänestä tuntuu hienolta, kun voi auttaa maahanmuuttajia pääsemään elämässä eteenpäin.

”Tarvittaessa ohjaamme eteenpäin esimerkiksi samassa kerroksessa sijaitsevaan Kelaan ja kotoutumispalveluja tarjoavan Koto-Espooseen”, sosiaaliohjaaja Pekka Rintala huikkaa.

Rintala auttaa Irakista lähtöisin olevaa Maryam Bilalia täyttämään kansalaisuushakemusta. Mukana tulleelle isälle Fayyadh Bilalille Hello Espoo -info on tuttu paikka. Hän on saanut sieltä aiemmin apua terveyspalveluihin liittyvissä kysymyksissä.

Hello Espoo -info palvelee jonotusperiaatteella maanantaista keskiviikkoon kello 10–15, ja loppuviikko on ajan varanneille.

Ajan voi varata joko puhelimitse numerosta +358 40 6368097 tai sähköpostitse osoitteesta hello.espoo@espoo.fi. 

Teksti: Jaana Kalliokoski. 

Irakista lähtöisin olevat Fayyadh Bilal ja Maryam Bilal, isä ja tytär, ovat tulleet hakemaan Hello Espoo -infosta apua Maryamin kansalaisuushakemuksen tekemisessä. Sosiaaliohjaaja Pekka Rintala auttaa heitä lomakkeiden täyttämisessä.Kuva: Jaana Kalliokoski
  • Töissä Espoolla
  • Espoo-lehti