Esbo Senioripaku, hobbybilen för seniorer, för meningsfulla aktiviteter till de äldre. På Senioripakus hållplatser erbjuds äldre seniorrådgivning, motionsvägledning, gympa- och dansstunder och mångsidigt konst- och kulturinnehåll och möjligheten att få göra saker tillsammans. 

Hobbybilen Senioripaku är tillbaka igen sommaren 2023!

Hobbybilen Senioripaku ordnar evenemang runt om i Esbo på tisdagar från maj till september.

På programmet finns till exempel musik, poesi, bildkonst, teater och ledd motion. Nytt för säsongen 2023 är ledarledd cirkus. Evenemangen är gratis att delta i.

Seniorer i Esbo och deras anhöriga är varmt välkomna att delta i evenemangen.

Senioripakun stannar vid hållplatser i följande områden:  Siikajärvi, Nupur, Dalsvik, Träskända, Södrik,  Esbo centrum, Köklax, Bemböle, Esboviken, Sökö, Mattby, Olars, Nöykis, Storåker, Kalajärvi, Backby, Nipert, Rödskog, Björnkärr, Hagalund, Alberga, Karabacka, Gröndal och Mäkkylä

Mer information om hållplatserna och programmet vid dem hittar du här nedan. Vi förbehåller oss rätten till eventuella ändringar i vilka platser som besöks och i innehållet.

Kom och bekanta dig med Senioripaku och dansa till orkesterns toner!

Hobbybilen Senioripaku öppnar säsongen med ett evenemang i foajén på Kulturcentret i Hagalund den 19.4.2023 kl. 14-16.

På programmet står presentationer av Senioripakus verksamhet och musik och dans till tonerna av orkestern Trio Kapteenit.

Hjärtligt välkomna!  

Tidtabell och hållplatser

Senioripakus bakgrund

Senioripakus verksamhet kompletterar stadens befintliga tjänster för äldre. Verksamheten bedrivs i samarbete mellan välfärdsområde, idrotts- och kulturtjänsten samt organisationer och frivilliga aktörer, där de äldre deltar i själva planeringen av verksamheten. Senioripaku är en del av utvecklingsprogrammet Ett välmående Esbo.

Idén till Senioripaku har tagits fram vid yrkeshögskolorna i huvudstadsregionen som en del av Seniorit Tikissä-projektet.

Hela Esbo