Luontoretket

Ympäristökeskus järjestää luontoretkiä parhaimpiin espoolaisiin luontokohteisiin ja lähiluontoon. Retkille voi osallistua kuka tahansa, kaupungin rajat eivät ole esteenä. Retkitarjonnasta löytyy niin aikuisille suunnattuja tietopainotteisia retkiä kuin lasten ehdoilla eteneviä toiminnallisia perheretkiä.

Espoossa on jäljellä vielä paljon arvokasta luontoa, johon luontoretket tarjoavat hyvän tilaisuuden tutustua. Kaikki retket ovat maksuttomia, eikä niille tarvitse ilmoittautua, ellei toisin mainita. Retkipaikat on valittu niin, että niille pääsee myös julkisilla liikennevälineillä.

Vuoden 2020 opastetut luontoretket on retkeilty. Vuonna 2021 retket alkavat huhtikussa linturetkillä. Pääkaupunkiseudun retkikalenteri julkaistaan maaliskuun loppuun mennessä.

Lähde retkelle pääkaupunkiseudun luontoon!

Koko pääkaupunkiseudun luontoretkitarjonnan löydät kuntien yhteisestä luontoretkikalenterista. Vuoden 2020 luontoretkikalenteria pääset lukemaan pdf-tiedostona klikkaamalla alla olevaa kuvaa. 

Luontoretkikalenterista löydät myös tietoa parhaillaan vietettävän luonnon monimuotoisuuden vuoden tapahtumista ja vinkkejä omatoimiseen retkeilyyn.

Luontoretkikalenterin kantta klikkaamalla pääset katsomaan kalenteria.