Luontoretket

Ympäristökeskus järjestää luontoretkiä parhaimpiin espoolaisiin luontokohteisiin ja lähiluontoon. Retkille voi osallistua kuka tahansa, kaupungin rajat eivät ole esteenä. Retkitarjonnasta löytyy niin aikuisille suunnattuja tietopainotteisia retkiä kuin lasten ehdoilla eteneviä toiminnallisia perheretkiä.

Espoossa on jäljellä vielä paljon arvokasta luontoa, johon luontoretket tarjoavat hyvän tilaisuuden tutustua. Kaikki retket ovat maksuttomia, eikä niille tarvitse ilmoittautua, ellei toisin mainita. Retkipaikat on valittu niin, että niille pääsee myös julkisilla liikennevälineillä.

Retket eri puolille Espoota alkavat linturetkillä huhtikuussa. Espoon luontoretket löytyvät tapahtumina tältä sivulta. Tapahtumia - laatikkoa klikkaamalla pääset retkilistaan.

Koko pääkaupunkiseudun luontoretkitarjonnan löydät kuntien yhteisestä luontoretkikalenterista. Vuoden 2019 luontorekikalenteri on viimeistään huhtikuun alusta eteenpäin noudettavissa Villa Elfvikin luontotalosta, ympäristökeskuksesta ja asiointipisteistä (ent. yhteyspalvelupisteet). Kalenteria on jaossa myös joissakin kirjastoissa.