Espoon luontoretkien opastukset ovat suomenkielisiä ja retkille on vapaa pääsy. Osalle retkistä on ilmoittauduttava ennakkoon. Retkille voi osallistua kuka tahansa, kaupunkien rajat eivät ole esteenä. Retkille osallistuminen ei edellytä huippukuntoa, tavallinen kunto riittää hyvin. Retkitarjonnasta löytyy niin aikuisille suunnattuja tietopainotteisia retkiä kuin lasten ehdoilla eteneviä toiminnallisia perheretkiä. Kaikki pääkaupunkiseudun kaupunkien jäjestämät luontoretket löydät vuosittain julkaistavasta luontoretkikalenterista.

Vuoden 2022 luontoretket

Luontoretket alkavat huhtikuussa linturetkillä Espoon parhaisiin lintukohteisiin.

Pääkaupunkiseudun yhteiseen luontoretkikalenteriin retket kootaan toukokuusta eteenpäin. Painetun luontoretkikalenterin voit noutaa  Villa Elfvikin luontotalosta, kaupungin asiointipisteistäkirjastoista tai Suomen luontokeskus Haltiasta(ulkoinen linkki).

 

Luontoretkelle videon välityksellä

Espoon kaupungin opastettuja luontoretkiä jäi pitämättä koronarajoitusten vuoksi. Luontoretkioppaat lähtivät kuitenkin retkelle ja tallensivat kahdesta Etelä-Espoossa sijaitsevasta luontokohteesta muutaman minuutin videot, joilla esitellään alueiden kohokohtia ja niiden lajistoa, erityisesti lintu- ja kasvilajistoa.

Yhteystiedot ja palvelut

Koko Espoo