Vastuullisuus
Vastuullisuus näkyy toimintamme kaikilla tasoilla - tarjoamme asiakkaillemme laadukkaita ja kestävästi tuotettuja ateriapalveluita.
Ympäristövastuu
- Tunnistamme ja huomioimme toimintamme ympäristövaikutukset, ja mittaamme ja seuraamme säännöllisesti asettamiemme ympäristötavoitteiden toteutumista.
- Olemme mukana Yhteiskuntasitoumus 2050 -hankkeessa(ulkoinen linkki, avautuu uuteen ikkunaan): Olemme tehneet lupauksen siitä, että teemme kestäviä ruokavalintoja tunnetuksi ja suosituksi yhdessä asiakkaidemme kanssa. Järjestämme mm. oppilaille kasvisruokakilpailuja, joissa innostamme nuoria kehittämään ja jakamaan kasvisruokaohjeitaan.
- Olemme mukana Portaat Luomuun -ohjelmassa: Tarjoamme kouluissa ja päiväkodeissa luomupiimää, -suurimoita ja -puurohiutaleita. Lounasravintoloissa tarjoamme luomupiimää, -maitoa ja -leipää.
- Monet Reilun kaupan tuotteet, kuten Reilun kaupan kahvi ja tee, banaanit, mehut, kaakao, suklaa ja sokeri kuuluvat lounasravintoloidemme päivittäiseen tuotevalikoimaan.
- Olemme rakentaneet laatu- ja ympäristöjärjestelmän, jota sovellamme pääkeittiössämme Kilon Keittiössä sekä hallinnossa. Laatu- ja ympäristöjärjestelmän avulla varmistamme toimintamme vastuullisen ja asiakaslähtöisen kehittämisen. Tunnistamme ja huomioimme toimintamme ympäristövaikutukset, ja mittaamme ja seuraamme säännöllisesti asettamiemme ympäristötavoitteiden toteutumista.
Tuoteturvallisuus
- Ruoan turvallisuus ovat korkealaatuisen ateriapalvelutoimintamme perusta. Teemme jatkuvasti työtä tuoteturvallisuuden varmistamiseksi toimintamme kaikilla osa-alueilla. Hallitsemme tuoteturvallisuusriskejä omavalvontaohjelmalla ja varmistamme tuoteturvallisuuden mittauksin ja arvioinnein.
- Omavalvontaohjelmamme kattaa kaikki toiminnot aina henkilöstön hygieniaosaamisesta tuotantotilojen puhtaanapitoon. Seuraamme ja arvioimme omavalvontaohjelman toteutumista säännöllisesti kaikissa toimipaikoissamme. Kunkin ravintolamme sisäänkäynnin yhteydessä on nähtävillä kunnan elintarvikevalvojan julkaisema Oiva-raportti(ulkoinen linkki, avautuu uuteen ikkunaan).
Asiakas- ja yhteiskuntavastuu
- Toimitamme 80 % Espoon kaupungin toimialojen ateriapalveluista ja työskentelemme tiiviissä yhteistyössä sekä Espoon kaupungin että eri toimialojen edustajien kanssa.
- Asiakaspalautteet ohjaavat toimintaamme ja keräämme palautetta aktiivisesti eri kanavien kautta.
Sosiaalinen vastuu
- Teemme yhteistyötä Uudenmaan TE-palveluiden sekä Espoon kaupungin työllisyyspalveluiden kanssa ja olemme mukana mm. Työhyvinvointilaitoksen ja Kuntoutussäätiön kanssa Iisisti töihin -hankkeessa.
- Henkilöstömme hyvinvointi ja hyvä työilmapiiri ovat tärkeitä meille. Kohtelemme henkilöstöämme ja asiakkaitamme kunnioittaen, oikeudenmukaisesti, tasa-arvoisesti ja yhdenvertaisesti.
Kestävä talous ja hankinnat
- Toimintamme kannattavuus on kasvun, kehityksen ja työllistämisen perusedellytys. Tavoitteenamme on vakaa taloudellinen tulos. Yritystoiminnan jatkuvuuden varmistaminen on olennainen osa vastuullisuustyötämme.
- Hankintamme ovat vastuullisia ja edistämme yhdessä sopimustoimittajien kanssa kestävää kehitystä.
Lue lisää Espoo Cateringin vastuullisuustyöstä vuosikertomuksestamme:
Ladattavat tiedostot
Espoo Cateringille on myönnetty sertifikaatit ISO 9001 laadunhallintajärjestelmästä ja ISO 14001 ympäristöjärjestelmästä. Ulkoisena auditoijana toimi Bureau Veritas Certification.
Sertifikaattimme ovat osoitus pitkäjänteisestä sitoutumisesta jatkuvaan kehittämiseen, asiakastyytyväisyyden lisäämiseen ja ympäristösuojelutason parantamiseen. Toimintamme täyttää kansainvälisen laadunhallinta- ja ympäristöjärjestelmästandardin kriteerit.

Olemme tehneet seuraavat laatu- ja vastuullisuuslupaukset:
- Espoo Catering Oy tarjoaa laadukkaita ja kestävästi tuotettuja ateriapalveluja asiakassopimuksen mukaisesti asiakkaiden hyvinvointia tukien. Kilon Keittiö noudattaa yrityksen laatu- ja ympäristöpolitiikkaa tuotannossa. Valtion Ravitsemusneuvottelukunnan suositukset ovat perustana eri ikäryhmille tarjottavan ruoan suunnittelussa.
- Kehitämme toimintaa yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Arvioimme, seuraamme ja parannamme jatkuvasti toimintaamme asiakkaiden tarpeiden perusteella.
- Asetamme laatu- ja ympäristötavoitteita ja mittaamme, seuraamme ja analysoimme niiden tuloksia säännöllisesti.
- Tunnistamme ja huomioimme toimintamme ympäristövaikutukset. Määritämme toimintamme ympäristönäkökohdat, - päämäärät, -tavoitteet ja toimenpiteet tavoitteiden saavuttamiseksi. Seuraamme säännöllisesti ympäristötavoitteiden toteutumista. Olemme mukana Yhteiskuntasitoumus 2050 –ohjelmassa kestävän kehityksen sitoumuksella.
- Noudatamme voimassa olevaa lainsäädäntöä, määräyksiä ja sitovia velvoitteita. Laadun peruspilarina on tuoteturvallisuus. Korkean tuoteturvallisuustason ylläpitämiseksi koulutamme henkilöstöä ja toteutamme jatkuvaa seurantaa.
- Ympäristötyömme on johdettu Espoon kaupungin kestävän kehityksen strategiasta ja tuemme ympäristötyöllä Espoon kestävää elämäntapaa
- Työntekijämme ovat ammattitaitoisia ja toimivat yrityksen toimintaperiaatteiden mukaisesti
- Seuraamme henkilökuntamme työhyvinvointia ja työturvallisuutta säännöllisesti
- Espoo Catering Oy:n johto sitoutuu ympäristönsuojeluun ja parantamaan jatkuvasti toimintaa huomioiden asiakkaidemme, ympäristön, lakien ja asetusten, työntekijöiden ja omistajiemme tarpeet.
Näin huolehdimme riskien hallinnasta Espoo Cateringissa:
- Espoo Cateringin hallitus ja toimitusjohtaja vastaavat yhdessä meidän riskien hallinnasta ja niihin liittyvistä prosesseista.
- Raportoimme Espoon kaupungille merkittävistä riskeistä sekä riskienhallintansa toimivuudesta ja riittävyydestä.
- Teemme riskikartoituksen, joka sisältää sisäisten ja ulkoisten riskien tunnistamisen, arvioinnin ja sietokyvyn, sekä toteutumisen todennäköisyyden, merkityksen ja hallinnan arvioinnin.
- Laadimme ja päivitämme oman riskienhallintayhteenvetomme säännöllisesti, ja seuraamme toimintaympäristöämme aktiivisesti.
- Kartoituksissa pyrimme tunnistamaan, arvioimaan sekä hallitsemaan mahdollisia riskejä, jotka voivat vaikuttaa liiketoiminnan tavoitteiden saavuttamiseen.
- Raportoimme oleelliset riskit Espoon kaupungille konserniraportissa neljännesvuosittain. Raportoinnissa huomioimme lähiaikojen riskit ja epävarmuustekijät sekä esitämme keskeiset riskit ja toimenpiteet niiden hallitsemiseksi.
- Riskien hallinta kohdistuu meillä erityisesti elintarvikehygieniapoikkeamien hallintaan, ammattitaitoisen henkilöstön saatavuuteen ja poikkeustilanteiden hallintaan kuten esim. sähkön tai veden jakeluhäiriöihin, lakkoihin tai pandemioihin. Lisäksi kartoitamme yritysturvallisuuteen liittyvät riskit.
- Olemme järjestäneet riskien hallinnan kriisiviestintäohjeiden ja sovittujen toimintamallien avulla, henkilöstöä kouluttamalla, työsuojelun toimintaohjelman ja työsuojeluparien avulla, Signal-viestiringeillä ja elintarvikkeiden varmuusvarastoilla.
- Espoo Cateringin johto arvioi yhtiön riskien olevan nykyisellään hallittavalla tasolla suhteutettuna toiminnan laajuuteen ja käytännön mahdollisuuksiin riskien hallitsemiseksi.