Taiteilija Essi Kausalaisen kokeellinen teos esitetään Tapiolan ateljeeasunnossa

5.5.2023 8.22Päivitetty: 11.5.2023 12.25
Henkilö on kyykistyneenä lattian tasolle ja nojaa käsillään lattiaan.

Barbara ja häntä on Essi Kausalaisen ohjaama ja visualisoima kokeellinen esitys todellisuuksien rakentamisesta ja toisintietämisestä. Kausalainen on vuoden 2023 espoolainen ammattitaiteilija.

Barbara ja häntä on Essi Kausalaisen ohjaama ja visualisoima kokeellinen esitys todellisuuksien rakentamisesta ja toisintietämisestä. Kausalainen on vuoden 2023 espoolainen ammattitaiteilija.

Teos on valmistettu yhteistyössä sen esiintyjien performanssitaiteilija Florian Feiglin, perkussionisti Minna Koskenlahden ja näyttelijä Yuko Takedan kanssa.

Liikkeestä, tekstistä, puisista näyttämörakenteista, esitystekstiileistä ja akustisista maisemista koostuvan teoksen keskiössä on Barbara, jonka kumppaneina esityksessä nähdään Kromosomi ja Pelto. Keskeinen osa on myös evoluution myötä kadonneella hännällä, sekä esitystilana toimivalla asunnolla. Teos esitetään Tapiolassa sijaitsevassa ateljeeasunnossa. 

Teoksen innoittajana toimii sytogenetiikan uranuurtaja, maissin perimää omalaatuisella tavallaan selvittänyt tieteilijä Barbara McClintock (1902-1992). McClintockin tutkimus oli hänen mukaansa yhteistyötä - ja ystävyyttä - maissin solujen kanssa, ja teoreettisesti niin paljon aikaansa edellä, että tuli tunnustetuksi vasta vuosikymmenien viiveellä. Tutkimustulosten sijaan Barbara ja häntä ottaa lähtökohdakseen McClintockin ennakkoluulottoman ja uteliaan asenteen, kyvyn nähdä ja tehdä toisin.

Noin tunnin mittainen esitys on suomen-, englannin-, saksan- ja japaninkielinen.

Esityspaikka ei ole esteetön, vaan tilaan on kuljettava jyrkkien portaiden kautta.

Esitykset:
Ke 17.5. klo 19 (loppuunmyyty)
To 18.5. klo 19
Pe 19.5. klo 19
La 20.5. klo 15

20.5. esitys striimataan suorana. Osallistu striimiin kirjautumalla sisään tästä linkistä: Kirjaudu webcastiin (webcasting.fi)(ulkoinen linkki, avautuu uuteen ikkunaan)

Lippuvaraukset ja tiedustelut:
aija.hannula@gmail.com

Työryhmä:
Konsepti, ohjaus, teksti, tekstiilit: Essi Kausalainen
Esitys: Florian Feigl, Minna Koskenlahti, Yuko Takeda
Näyttämöllisten ja tuotannollisten rakenteiden suunnittelu & toteutus: Aija Hannula
Valosuunnittelu: Sofia Ivarsson

Työskentelyä ja teoksen valmistumista ovat tukeneet Espoon kaupunki, Suomen Kulttuurirahasto, Koneen säätiö ja 
Berlin Senate Department for Culture and Europe.

Tapiola